RECENSIE: Oi Va Voi - Travelling She Face of the Globe

Oi Va Voi – Travelling The Face Of The Globe
2009-06-22 Het Londense Oi Va Voi heeft haar vierde album klaar. Travelling The Face Of The Globe staat weer vol met de bekende mix van Klezmer, Balkan ritmes en Zigeunerinvloeden. Maar er is nog iets dat dit album kenmerkt. En dat is sfeer. Van melancholisch tot vrolijk en opgewekt. Het is allemaal terug te vinden op dit album.

Grote nieuwkomer op Travelling The Face Of The Globe is zangeres en violiste Bridgette Amofah. Haar stem is de rode draad op dit album. Daardoor raak je als luisteraar niet zoek in alle genres die je voorbij hoort komen. Dat Amofah is een goede zangeres is laat ze horen op het mooie ‘Foggy Day’ Begeleid door gitaar, klarinet en af en toe een paar blazers weet ze je te raken.

Titelsong ‘Travelling The Face Of The Globe’ doet een beetje Vaya Con Dios-achtig aan. Veel zigeuner invloeden, een dansbaar ritme en een zang die niet zo prominent aanwezig is. Het meest opvallende nummer van het album is ongetwijfeld ‘S’brent’. Hoewel de band een Joodse achtergrond heeft is dit pas het eerste nummer dat in het Jiddisch wordt opgenomen door de groep. De Hongaarse zangers Agi Szaloki is verantwoordelijk voor de zang op dit nummer. En het Jiddisch geeft nog meer lading aan het nummer. Hoewel de tekst onverstaanbaar is, is het een van de hoogtepunten van het album. En dan met name de trieste vioolpartij die het nummer siert. De Joodse achtergrond van Oi Va Voi was ook aanwezig bij het opname proces van dit album. De nummers zijn opgenomen in een oude Synagoge in Londen.

Hoewel het album prima klinkt is Oi Va Voi toch eigenlijk een echte live band. Op het podium komt dit zevental het beste tot haar recht. De goede interactie tussen de bandleden zorgt ervoor dat elke nummer steeds toch weer iets anders klinkt wanneer wordt gespeeld. Elk optreden blijft daardoor een verrassing.


Eerdere recensies van Oi Va Voi:
- 07-06-2007: Oi Va Voi.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Oi Va Voi Label:V2 Records
The Horrors - Primary Colours

The Horrors - Primary Colours The Horrors zijn terug. Het Britse bandje dat in 2007 met het vrij...

Steadlür – Steadlür

Steadlür - Steadlür Het uit Atlanta afkomstige Steadlür wordt in het persbericht geroemd als...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT