RECENSIE: The Blues Junkies - The Blues Junkies

Blues Junkies – The Blues Junkies
2009-09-01 Met een bandnaam als The Blues Junkies weet je als luisteraar vaak al voor het horen van de eerste noten al waarmee je van doen hebt. Vaak is dit nogal vervelend of zelfs ronduit saai, maar wanneer goed uitgevoerd, gaat er soms niets boven een heerlijke portie ”super sleazy bad ass boogie” zoals The Blues Junkies dat ten gehore brengen.

De spreekwoordelijke uitdrukking ‘retestrak’ lijkt als geen ander op de muziek van de band van toepassing. Vol gas vliegen de nummers aan je voorbij, waarbij opvalt dat de mix en de productie van hoge kwaliteit zijn. Nummers langer dan drie minuten lijken niet aan de junkies besteed, maar ook draaien ze hun hand niet voor om, en dat gaat ze eveneens meer dan prima af. Een bijzonder vreemde eend in de bijt is dan ook het liefst zes (!) minuten durende nummer ‘Don’t Wanna Do That At All’, temeer het instrumentaal is. Maar dat biedt gitarist Sander mooi de gelegenheid zijn kunsten te tonen.

Hun kwalitatieve en hoogst explosieve rock leverde hen al de Herman Brood Award op en een optreden met The Wild Romance, en met deze titelloze plaat op het muzikale CV zijn de The Blues Junkies een must see.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:The Blues Junkies Label:Langweiligkeit Records
Super 88 - Girth Grind Gossip

Super 88 - Girth Grind GossipElk weekend reizen de bandleden van Super 88 (een muscle car) af naar...

Tino – Just In Time

Tino - Just in Time En daar is Tino weer, met zijn derde release in nog geen twee jaar tijd. In...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT