RECENSIE: DJ Spinna - The Boogie Back

DJ Spinna – The boogie back
2009-11-21 DJ Spinna is maar een vreemde eend in de bijt in het DJ wereldje. In plaats van zich, zoals gebruikelijk, in een bepaalde stijl te specialiseren draait DJ Spinna alles wat er maar in zijn hart opkomt. Hiermee heeft hij als een van de weinige DJ’s in dat genre een, zij het ietwat kleine, naamsbekendheid opgebouwd. De stijlen van DJ Spinna lopen uiteen van Jazz tot Techno en ook Hiphop, Funk & Soul zijn geen onbekende stijlen voor Spinna. Voor het laatste project The boogie back heeft DJ Spinna helaas enkel voor Disco muziek gekozen.

Daarnaast kun je op The Boogie Back hoofdzakelijk onbekende artiesten verwachten. Artiesten als South Bronx, Foxy & Ronnie Dyson zullen, net zoals bij ondergetekende, voor menigeen onbekenden zijn. Stuk voor stuk weten deze artiesten desondanks redelijke nummers te maken. Het probleem is enkel dat The Boogie Back geen enkel moment het niveau van een leuk discodeuntje overschrijft. Na de eerste paar nummers begint het steeds maar weer op elkaar lijkende disco melodietje toch echt te vervelen. Daarnaast is de duidelijke afwezigheid van echte DJ kunstjes op een grotendeels door hiphop geïnspireerde DJ tape ook een gemis.

DJ Spinna voegt met The Boogie Back weer een nieuw project aan zijn oeuvre toe. Helaas lukt het DJ Spinna nergens om voor een aangename verrassing te zorgen. Voor een DJ die bekend staat om zijn beheersing van vele verschillende muziekstijlen is The boogie back wel een heel eentonig project geworden. Voor de liefhebbers van echte discomuziek kan The Boogie Back nog wel een aanrader zijn, maar dan zal de voorkeur toch echt uitgaan naar de tevens bijgevoegde plaat met alle nummers in de onbewerkte versie.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:DJ Spinna Label:BBE Music
Epica – Design Your Universe

Epica - Design Your UniverseHet is Epica gelukt om na Within Temptation de bekendste gothic metal act...

The Galacticos – EP Phone Home

The Galacticos - EP Phone Home Moeders, houd uw dochters binnen! De jongens van The Galacticos hebben een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT