RECENSIE: Darling Rooster - Darling Rooster

Geen Coverart Beschikbaar
2005-03-01 Toen ik de cd van Darling Rooster in mijn handen kreeg dacht ik: ’damn wat is dit’. In mijn handen lag een cd met ’promo’ foto’s waarop de bandleden te zien zijn in kippenpakken en poseren met een kip. ‘Darling Rooster’ dus… De band komt uit de regio Gouda en is vastbesloten om de Nederlandse poppodia te gaan bestormen. Ik hoop zelf een beetje dat ze dat niet als kippen zonder kop doen.

De band omschrijft hun genre als bluesy poprock, maar stijlen als jazz, funk en Keltische klanken steken ook zo nu en dan even de kop op. De eerste indruk is dus dat het een feestband is, maar dan is het natuurlijk altijd nog maar even afwachten wat je te horen krijgt als je de cd dan ook echt gaat luisteren. Nou ja, genoeg over de uitstraling. Daar gaat het tenslotte al te veel om in deze wereld, op naar de muziek!

Daar kunnen we kort over zijn: te gek! Het is fantastische hoe Darling Rooster erin slaagt om zoveel invloeden te verweven in hun muziek. De zanger heeft absoluut een hele mooie zuivere stem . Deze komt vooral goed naar voren in het nummer ‘Sweet Old Blues’. Met de instelling van deze band is ook niks mis. Ze willen overal spelen waar dat mogelijk is en zullen ongetwijfeld een uitstekende indruk achter laten waar ze ook komen. De muziek is super dansbaar en door de opzwepende ritmes zal het als toeschouwer zelfs moeilijk zijn om muurbloempje te spelen.

Over de kippen wil ik nog het volgende zeggen. Het lijkt me niet nodig om je zelf als kip aan te kleden als je zulke geweldige muziek weet te maken. Maar ja misschien genieten de bandleden er zelf wel heel erg van. Hoe moeilijk het ook is om in de jungle van zoveel bands bekendheid te krijgen, Darling Rooster maakt een hele goede kans! Ik dans nog even verder.
Recensent:Hans Hilberts Artiest:Darling Rooster Label:Eigen Beheer
allfornothing-startatzero

All For Nothing - Start At ZeroMet All For Nothing wordt niet de Amerikaanse gelijknamige dramafilm bedoeld,...

superhero-pickinguptheline

Superhero - Picking up the Line Superhero geeft in het bijgeleverde boekje aan dat ze de hokjescultuur...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT