RECENSIE: Framing Hanley - The Moment

Framing Hanley - The Moment
2010-01-23 Nadat debuutplaat The Moment in 2007 niet de publiciteit opleverden waar ze op hoopte, heeft de Amerikaanse rockband Framing Hanley besloten dit album opnieuw uit te brengen. Kort samengevat zijn de jongens ontdekt na een twee nummers tellende demo en inmiddels heeft de band aangesloten in de gigantische rij radiovriendelijke rockbands. De jongens van Framing Hanley hebben echter het geluk over één cruciale factor te beschikken: een flinke dosis talent.

Oorspronkelijk is de band onstaan onder de noemer Embers Fade, maar door een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden hebben de jongens besloten deze naam te veranderen. Tragisch genoeg verloor drummer Chris eind 2006 zijn vriendin in een fataal auto-ongeluk. Hiermee verloor de gehele band een enorm steunende factor en als laatste ode hebben de jongens besloten de band naar haar, Ashley Hanley, te noemen.

Qua geluid vormt Framing Hanley een perfecte balans tussen de mainstream radiorockbands en melodieuze hardcorebands als bijvoorbeeld A Day To Remember. Daarnaast roept The Moment op momenten ook associaties met Funeral Of A Friend en zelfs Papa Roach op. Het geweld komt rustig op en begint pas echt los te barsten op ‘Hear Me Now’, welke een weergaloos refrein kent. Het volgende nummer waar de sterke vocalen van zanger Nixon optimaal uitkomen is ‘Wave Goodbye’. De joker en tevens een van de beste nummers van het album is natuurlijk de Lil Wayne-cover ‘Lollipop’. Als bonus bevat het album tevens twee akoestische versies van ‘Hear Me Now’ en ‘Alone In This Bed (Capeside)’ om ook de laatste tranen eruit te trekken.

Die fikse dosis talent waar de heren van Framing Hanley over beschikken blijkt helaas niet genoeg te zijn om van The Moment een ‘instant classic’ te maken. Desondanks is het wel een prima plaat. Het frisse geluid, de sterke vocals en een cover die het origineel op alle fronten overtreft maakt The Moment een sterke debuutplaat van een veelbelovende band.
Recensent:Raoul Markaban Artiest:Framing Hanley Label:Ada Global
Baron - Flip Skateboard's Extremely Sorry Soundtrack

Baron - Flip Skateboard's Extremely Sorry SoundtrackDe skateboard scene is altijd onlosmakelijk verbonden geweest met een...

Dave Rawlings Machine – A Friend Of A Friend

Dave Rawlings Machine - A Friend of a Friend Dave Rawlings zal als naam niet meteen veel belletjes doen rinkelen. Toch...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT