RECENSIE: Wally Warning - Take Life

Wally Warning – Take Life
2010-01-14 Wally Warning bracht met het aanstekelijke ‘No Monkey’ in 2007 een zeer aangename en vrolijke single uit. Ondanks dat het nummer nooit in de Nederlandse top 40 is geëindigd, heeft het in Duitsland en Zwitserland een bescheiden succes behaald. Twee jaar later brengt Wally de plaat uit die hem nu wereldwijde faam moet gaan bezorgen.

De vrolijke Caribische klanken op Take Life bezorgen de luisteraar gegarandeerd positieve hangmat gevoelens. Vanaf het eerste nummer ‘Speranza’ wordt er met een simpel doch lekker gitaarmelodietje de Caribische zomerzon de kamer ingespeeld. Dat de teksten niet verder rijken dan twintig keer achter elkaar de tekst “Amor amor amor, nacio de ti” zingen wil je Wally Warning maar wat makkelijk vergeven.

De lekkere vibe zet zich over de gehele plaat voort, de ene keer werkt het concept van simpel gitaarmuziekje met de vrolijke Wally Warning tonen wat beter dan de andere keer. Eerste echte hoogtepunt wordt op het lekkere ‘Trying’ bereikt. Door de toevoeging van blazers en een net iets ander ritme wordt er een aan UB40 denkend nummer gemaakt, welke zeker niet onderdoet voor de legendarische groep. Dan blijkt Wally de smaak te pakken te hebben, aangezien er op het daaropvolgende ‘Promises’ ineenkeer een onbekende rapper is toegevoegd. Ook dit nummer wordt daardoor net wat aangenamer dan de gemiddelde liedjes.

Wally Warning brengt met Take life een lekker zomers klinkend album uit. Take Life is echt zo’n album om op de achtergrond aan te hebben terwijl je van je biertje aan het genieten bent. Minpuntje is enkel dat we nog een hele periode te gaan hebben tot de zomer en de kans groot is dat Take Life inmiddels alweer vergeten is en bezig stof te vangen, want om hem dagelijks te luisteren weet de plaat de aandacht er toch niet genoeg bij te houden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Wally Warning Label:Groove Attack
Dommin – Love Is Gone

Dommin - Love is Gone Dommin , de Amerikaanse groep rond Kristofer Dommin komt uit Los Angeles en...

Herberg de Troost – Langs De Weg

Herberg de Troost - Langs de Weg Jack Poels kennen we van Rowwen Heze. Hits als ‘Bestel Maar’ en ‘Limburg’...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT