RECENSIE: The Blue Van - Man Up

The Blue Van – Man Up
2010-03-13 Op het moment dat programmeurs druk bezig zijn hun programma voor festivals rond te krijgen dient zich een serieuze gegadigde aan. Het Deense The Blue Van moet eigenlijk hoog op het lijstje te benaderen bands komen te staan. En zodra je hun nieuwe album Man Up luistert weet je ook waarom.

The Blue Van heeft al de nodige successen op haar naam. Nummers van dit nieuwe album, dat in eigen land al een tijdje uit is, zijn gebruikt in populaire tv series als CSI, Beverly Hills 90210 en Scrubs. Ook toerde de band als voorprogramma van onder meer Jet, Franz Ferdinand, The Killers en Razorlight.

Het grootste talent van deze vier Denen is het schrijven van aanstekelijke melodieën. Zo blijft opener ‘Be Home Soon’ na de eerste keer luisteren al hangen. Maar de topper van het album is toch zeker ‘Silly Boy’. Een heerlijke meezinger met een hoge hitpotentie. Het kan bijna niet anders dan dat dit nummer een hit(je) wordt.

The Blue Van kent haar klassiekers. Verschillende rifjes komen toch wel bekend voor maar ze komen er mee weg. Hoe vertrouwd het ook klinkt er is geen moment van twijfel over de goede bedoelingen van de band. Zo doet de intro van ‘In Love With Myself’ denken aan de intro van Hey Bulldog van The Beatles. Hetzelfde bluesrock-achtige geluid. Hiermee laat The Blue Van nogmaals horen veel inspiratie te halen uit de jaren zestig en zeventig.

The Blue Van heeft met hun nieuwe album Man Up een van de leukste platen van het jaar uitgebracht. Nou lijkt dit compliment niet zo heel groot omdat we pas aan het begin van maart zitten maar het compliment is gemeend. Man Up helpt ons richting de zomer en wanneer het eenmaal zomer is en we liggen in het gras op een festival naar deze band te luisteren zingen we uit volle borst ‘Silly Boy’ mee.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:The Blue Van Label:Suburban
The Rosa Ensemble – No Ark Dead Eel

Rosa Ensemble - No Ark Dead EelWanneer je als recensent geen begeleidend schrijven bij een nieuw album...

Year Long Disaster – Black Magic; All Mysteries Revealed

Year Long Disaster - Black Magic: All Mysteries Revealed Een kleine drie jaar na het goed ontvangen titelloze debuut komt Year Long...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT