RECENSIE: PowerSliB - Tag Along With Mass Stupidity

powerslib-tagalongwith
2005-04-26 Met de opdruk van een cd kan je leuke dingen doen. Dit is te zien aan de eerste volledige cd van Powerslib. Deze cd getiteld Tag Along With Mass Stupidity lijkt veel op een bekend bierviltje. De voorkant van het bijgeleverde boekje stemt je meteen wat minder vrolijk. Op de voorkant staat namelijk een donker getinte man die net zijn KKK muts af zet. Voor zover de boodschap nog niet goed over kwam schept Powerslib op de laatste bladzijde van het boekje duidelijkheid. Hier staat: “If the cover makes you think we are a bunch of racists and KKK-supporters: please reconsider the title”.

Door de titel en het voorblad word al snel de suggestie gewekt dat Tag Along With Mass Stupidity een cd is die gaat over de negatieve kanten van de mensheid. Dit beeld blijkt bijna bij ieder nummer te kloppen. Punk-rock songs en rustigere nummers over critici, veiligheid, Amerika en Nederland passeren de revue. Powerslib vind onder andere dat ons land een soort mini-Amerika is.

Deze eerste negen nummers zijn muzikaal goed gevuld. Sumo Bo en Timmay Iglesias laten op de gitaar duidelijk van zich horen. Door vele aaneengeregen solo’s bovenop het standaard slagwerk nemen zij een belangrijke plaats in. Naast het gitaarwerk zingt Timmay de meeste nummers. Dit kan hij jammer genoeg minder goed dan spelen. De zang is niet erg best en vaak meer in gesproken dan gezongen vorm.

Na het negende nummer volgt Perfect Gentleman. Dit nummer is een ballad. De distortion en snelheid van de cd gaan er volledig uit. Een clean maar leuk geluid blijft over. Hier word het nummer gezongen door Edsuit die wél overtuigend klinkt. Helaas word Perfect Gentleman verstoord door een overbodige xylofoon die afbreuk doet aan het nummer.

Hierna volgen weer twee vertrouwde punk-rock nummers. Bij het dertiende nummer wordt het tempo wederom helemaal uit de cd gehaald. Dit nummer is dan ook een ballad. Als laatst volgt er een toegift die als skacore bestempeld kan worden. De bij ska veel gebruikte trompet doet ook flink mee. In dit vrolijke nummer komt de zang beter tot zijn recht. Powerslib blijkt hiermee het beste tot het allerlaatst bewaard te hebben. Kwalitatief gezien is de toegift namelijk het beste. Aan de zang moet nog wel de nodige zorg worden besteed.
Recensent:Kees Vrins Artiest:PowerSliB Label:Eigen Beheer
suffocatefaster-onlytimewilltell

Suffocate Faster - Only Time Will TellIk had al positief commentaar gehoord over ‘Only Time Will Tell’ van de...

jewelinthemire-gettingawaywithmurder

Jewel In The Mire - Getting Away With Murder Nederland is sinds 2003 een kampioenschap rijker: het kampioenschap...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT