RECENSIE: Georgia Anne Muldrow - SomeOthaShip (ft. Declaime)

Georgia Anne Muldro & Declaime – SomeOthaShip
2010-05-08 Georgia Anne Muldrow timmert hard aan de West Coast hiphop-weg en collaboreerde recentelijk met Eykah Badu, Mos Def en Madlib. Declaime, in het dagelijks leven Dudley Perkins, liet voor het eerst van zich horen op de plaat Coast II Coast van de Alkaholiks (1995). Toch zijn ze nog relatief onbekend. Samen sta je sterker moeten ze hebben gedacht en brengen nu samen SomeOthaShip uit.

De plaat opent met ‘Shine On’. Gelukkig hebben ze de kunst niet afgekeken van De Toppers. Een trage, zware beat, zonde enige melodieuze toevoegingen. Declaime klinkt wat monotoon en zijn flow pakt je niet. De refreintjes van Muldrow, die min of meer zingt, zijn ook niet echt van toegevoegde waarde. Dat eindeloze herhalen in zo’n R&B-setting irriteert direct. Ook ‘Somothaship Connect Game’, samen met Kazi, heeft een trage beat. Het enigszins melodieuze riffje is een frisse wind en je begint te wennen aan de stem van Declaime. Kazi zorgt voor een wat agressievere verse. Geen onaardige track.

Dan is het tijd voor het hoogtepunt van de plaat. Althans, dat is de verwachting aangezien Kool G Rap en Black Milk hun opwachting maken. ‘Heaven Or Hell’ heeft een wat futuristische beat, een sfeertje dat eigenlijk de hele plaat uitstraalt. Let hiervoor ook even op het spacy hippie artwork. Een prima track, maar door de tamme beat komen de vrij stevige verses niet goed tot hun recht. Muldrow laat voor het eerst rappend van zich horen en dat doet ze vrij overtuigend. ‘Get Up – Oddisee Gogo Remix’ is net zo traag en zwaar als voorgaande tracks, maar het funky gitaar riffje en orgel zorgen voor de nodige afwisseling. ‘Endure’ is de eerste track met een West Coast-sound. In die track is het voor het genre tekenende jengeltje te horen.

‘SomeOthaShip’ bevat veertien tracks, waarvan twee remixes en een instrumental. Muldrow en Declaime hebben het wel in zich om een waardige hiphop langspeler neer te zetten, maar overtuigen op deze plaat niet. Een muzikaal lichtere en gevarieerdere productie zou het duo goed doen. Deze zware, trage hiphop is zware kost.


Eerdere recensies van Georgia Anne Muldro:
- 18-10-2009: Umsindo.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Georgia Anne Muldrow Label:Groove Attack
Do - Zingen in het Donker

Do - Zingen in het DonkerAlhoewel het laatste album van de Nederlandse zangeres Do uit 2006 dateert...

Archie Bronson Outfit – Coconut

Archie Bronson Outfit - Coconut Bij de eerste beluistering van opener ‘Magnetic Warrior’ en in haar kielzog...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT