RECENSIE: Wallis Bird - New Boots

Wallis Bird – New Boots
2010-05-06 De 26-jarige Ierse zangeres Wallis Bird had met haar debuutalbum Spoons al veel succes. Het album behaalde de download top 10 in Engeland en het leverde haar een groot aantal optredens op. Onder mee met Billy Bragg en Gabrielle. Maar daarnaast deed ze zelf ook nog eens tachtig shows door heel Europa. New Boots, haar nieuwe album, ligt nu in de winkels.

Hoewel bij de genrebeschrijving hierboven staat dat het Singer/Songwriter is, dekt die term de muziek van Bird niet helemaal. Ze kleedt haar nummer aan met een voltallige band. Je moet dan eerder denken aan, voornamelijk, up-tempo pop/rock muziek. Ze laat haar singer/songwriter kant horen op de bonus tracks op dit album. Want naast de elf reguliere nummers staan er vijf extra nummers op. Drie live tracks en twee akoestische versies van haar nummers.

Op New Boots staan een paar lekkere aanstekelijke nummers zoals ‘LaLaLand’, ook te horen in een akoestische versie. Maar ook ‘Travelling Bird’ blijft lekker hangen. En op ‘Meal Of Convenience’ horen haar Ierse afkomst. Niet alleen muzikaal maar ook tekstueel verwijst het nummer naar haar verleden. Haar moeder in dit geval.

Wallis Bird een heel aardig album afgeleverd. Sterke nummers, afwisselend en goede bonustracks. Binnenkort is ze weer in Nederland te zien en als we haar biografie mogen geloven mag je een live optreden van haar niet missen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Wallis Bird Label:Columbia
Palalalaka – The Invention Of Breakfast

Palalalaka - The Invention of Breakfast Palalalaka begint in 2006 als opnameproject van de broers Maarten (gitaar,...

Miss Platnum – The sweetest hangover

Miss Platnum - The Sweetest Hangover In Duitsland is Miss Platnum al enige tijd in de Top 40 te bekennen. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT