RECENSIE: JJ - No 3

JJ – No 3
2010-04-30 Het uit Zweden afkomstige jj heeft in korte tijd indruk gemaakt bij muziekcritici. Het debuutalbum van dit duo uit 2009 kreeg lovende recensies. En ook het nieuwe album, No 3 genaamd, kan op veel positieve kritieken rekenen. Door een nieuwe platencontract met het Amerikaanse Secretly Canadian label bereikt het duo nu ook een veel groter publiek. Geen slechte ontwikkeling dus voor een duo dat begin vorig jaar pas hun eerste single uitbracht.

No 3 gaat verder waar No 2 was gebleven. Een mengeling van dub, pop, r&b, electro en nog veel meer. Als je de muziek in één woord samen wil vatten dan kom je al snel uit bij relaxed. Soms zelf een beetje te relaxed, tegen het zweverige aan, zoals het nummer ‘Let Go’. Dit nummer zou zomaar eens op de playlist in een rustruimte van een sauna kunnen staan. Het klinkt een beetje Enigma-achtig. Daarentegen is een nummer als ‘You Know’ weer veel meer op pop georiënteerd. Het is ook een van de weinige nummers waar de zangpartij een groot aandeel in het nummer heeft. Over het algemeen zijn het de beats en geluiden die het doen en wordt dat met zang aangevuld tot een nummer.

No 3 is een aardig album maar uiteindelijk mist het toch iets. Het weet moeilijk te blijven boeien. Het doet het prima als achtergrond muziek maar als je aandachtig gaat luisteren zul je merken dat je snel je concentratie verliest.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:JJ Label:Secretly Canadian
Mr day – Small fry

Mr Day - Small FryEen Franse, blanke, artiest die onvervalste ouderwetse, zwarte, soulmuziek...

White Light Parade – House of Commons

White Light Parade - House Of Commons De Britse indie-rockers van White Light Parade bestaan nog maar een paar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT