RECENSIE: Audrey Horne - Audrey Horne

Audrey Horne – Audrey Horne
2010-03-12 Audrey Horne, sommige mensen zullen de naam kennen uit de muziek, anderen van de televisie serie Twin Peaks en sommige mensen zullen denken: ”Wie is die dame?“ Wat verwacht je van een band met een vrouwennaam? Frivole, dansbare deuntjes? Dan zit je er flink naast bij Audrey Horne. Audrey Horne is namelijk een hard rock band uit Bergen, Noorwegen.

De band bestaat voor 75% uit mensen die al naam hebben gemaakt in de metalscene. Zo speelt Arve Isdal, beter bekend als Ice Dale van de band Enslaved, op de gitaar. Iets wat, als je het album beluisterd aan de ene kant zeer verwonderlijk is, maar aan de andere kant zijn de black metal invloeden duidelijk terug te vinden. Een uitleg is hier op zijn plaats. Het verwonderlijke is de tegenstelling tussen de muziek die de heren normaal gesproken maken en het album wat ze met Audrey Horne hier neergezet hebben. Het album is heel toegankelijk en luistert makkelijk weg. Het is een stevig rockalbum met pakkende riffs en makkelijk weg te luisteren melodielijnen.

Daar tegenover staan doordachte, soms ietwat zware teksten, die in het gemiddelde black metal nummer niet zouden misstaan. De teksten zijn intelligent en goed doordacht, op het moment dat je denkt de songtekst door te hebben en deze te kunnen voorspellen, wordt het geheel toch net weer op een andere manier voortgezet. In de afsluiter ‘Godspeed’ wordt gerefereerd aan ‘These Vultures’, de openingstrack van het album, waardoor het de tekstuele cirkel zich sluit.

Het geheel is niet in één woord of als één stijl te omvatten, noch is het mogelijk de band met maar één andere band te vergelijken. Het nummer ‘Sail Away’ doet nog het meest aan Guns ’n Roses denken, terwijl een ‘Blaze of Ashes’ meer Alice In Chains of Faith No More gevoelens oproept. Dan zijn er op het album ook nog eens invloeden van bijvoorbeeld bands als Tool en Queens Of The Stone Age te vinden, samen met classic rockachtige sounds.

Naar de metal maatstaven van de andere bands waar de heren van uitmaken mag dit dan misschien een soft album zijn, het neemt niet weg dat het een lekkere rockplaat is, die voor iedereen die van rock houdt wel wat te bieden heeft. Hier zal het album in ieder geval nog heel wat rondjes gaan draaien in de cd-speler.


Eerdere recensies van Audrey Horne:
- 22-02-2008: Le Fol.
Recensent:Marion Jansie Artiest:Audrey Horne Label:Indie Recordings
Blood Red Shoes - Fire Like This

Blood Red Shoes - Fire Like ThisIn 2008 was daar ineens Box of Secrets van Blood Red Shoes . Na twee ep's,...

Roger That – The Desert’s Call

Roger That - The Desert's Call Roger That is een Australische band. Het land kent een popcultuur die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT