RECENSIE: Crime in Stereo - I Was Trying To Describe You To Someone

Crime In Stereo - I Was Trying To Describe You To Someone
2010-04-24 Gegarandeerd staat er ergens een hardcore-purist, fan van het eerste uur te vloeken en te tieren. Crime In Stereo klinkt namelijk in niets meer op de debuut cd die hij heeft gekocht of gedownload en van binnen en van buiten kent. Crime In Stereo heeft zijn geluid vernieuwd. Op zijn blog schrijft de hardcore fan dat het experiment na ‘Dead’ toch echt uit de hand loopt. Dat de band niet trouw is aan zijn roots, kiest voor de commercie, maar dat de puurheid verdwenen is. Op zijn blog toont hij een conservatisme dat deze band, godzijdank, niet kent.

Na Is Dead is drie jaar de tijd genomen om de daarop ingeslagen weg verder uit te werken, en het resultaat mag er zijn. Een botsing tussen Foo Fighters en Cursive, Fireside die In Utero speelt. I Wfblogas Trying To Describe You To Someone zou daarmee wel eens de doorbraak naar een groter publiek kunnen zijn. In gebalde vorm brengt de band uit New York verschillende stijlen van hardcore tot indierock samen en vouwt daar een keurig geheel van.

De mannen willen veel, maar komen daar ook zeker mee weg. De melodische meezinger ‘Drugwolf’ is, ondanks de complexiteit van het nummer, een potentiële hit. Het opgefokte ritme, de geflipte snaredrum in combinatie met de aanstekelijke gitaren en refrein om mee te blèren, moet wel goed vallen in de alternatieve danskroeg. Daarop volgt meteen ‘Exit Halo’, waar een poppie en funky variant op Cursive te horen is. En daarmee speelt de band zich in de hogere regionen van de hardcore vernieuwende bands. Met ‘Not Dead’ komt het Fireside gezicht bovendrijven, en bewijzen de Amerikanen eigenlijk meteen dat de vorige cd-titel (Crime In Stereo Is Dead) meer een afsluiting was naar de vorige cd’s, maar ook een opening naar een grootse toekomst. Want deze band is alles behalve dood, eerder springlevend klaar om de wereld te veroveren.

En dan kan die ene hardcore purist ook niet anders dan op zijn blog tikken dat dit niet meer dan terecht is. Want ook hij hoort dat deze plaat stiekem dondersgoed is.
Recensent:Tjeerd van Erve Artiest:Crime in Stereo Label:Bridge Nine
Battalion – Underdogs

Battalion - UnderdogsDe viermans formatie Battalion is afkomstig uit Zwitserland. De band heeft...

Chapelier Fou – 613

Chapelier Fou - 613 Een samenspel tussen klassieke muziek en elektronica is allesbehalve een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT