RECENSIE: Immolation - Harnessing Ruin

2005-02-26 “Do Not Buy This Promo – Steal It!!!” staat er op de cover van de CD. Wanneer ik de cd in de computer doe zie ik dat er 98 tracks op staan! Huh? Het ziet er naar uit dat de platenmaatschappij van Immolation, Listenable Records, al de nummers in 30 seconden heeft gehakt zodat je ze niet/moeilijk naar je computer kan rippen. Waarom is dit, is de muziek dan zo speciaal? Het is het zesde album van Immolation, een band die al langer dan 15 jaar technical death metal maakt. En, ja, het is inderdaad een speciale plaat!

“Harnessing Ruin” begint met het beste nummer van het album Swarm Of Terror. In tegenstelling tot andere bands uit het genre is Immolation niet bang om soms het gas wat terug te nemen en laat horen dat ze van veel markten thuis zijn, wat een goed idee is. Veel deathmetal bands willen zo trouw aan het genre zijn dat ze 40 minuten lang één bak herrie maken, en dat is het dan. Immolation heeft veel ervaring en weet hoe ze de luisteraars niet verveeld kunnen maken.

Een erg leuke cd met naast de opener nog als aanraders: Son Of Iniquity, Crown en The Liar!. Als je je voelt aangesproken tot het genre en Immolation tot nu toe gemist hebt, check it!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Immolation Label:Listenable Records
forfeit-leapoffaith

Forfeit - Leap of FaithDe Alkmaarse band Forfeit is een rockband om rekening mee te houden. Dat hoor...

SKH-ActsofInsanity

/SpeedKill/Hate - Acts Of Insanity Gezien de naam van deze band lijkt het me duidelijk dat deze band niet is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT