RECENSIE: Nom de Guerre - Love Thy Neighbour

Nom De Guerre – Love Thy Neighbour
2010-04-19 De Zweedse gebroeders Guerre vormen al sinds een paar jaar een band, die ze toepasselijk Nom De Guerre hebben gedoopt. Het vrolijke pop trio is met Love Thy Neighbour toe aan haar tweede album. Voorganger La La La kreeg in thuisland Zweden en Duitsland veel lof over zich heen en dus is frontman Hector de Guerre voor de nieuwste telg inspiratie gaan halen in Berlijn. Het resultaat is een powerpop-plaat, die meer brengt dan enkel een aaneenschakeling van songs. Doorheen het hele werk wordt de luisteraar meegesleept in een moord- en liefdesverhaal in wat volgens de presscomuniqué een conceptalbum is.

De zeer Shakespeare-klinkende albumnaam geeft de aanzet en titel van het verhaal. Om de luisteraar verder mee te slepen, lassen ze regelmatig stiltes in tussen de songs. Vermits zulke verhaallijnen doorgaans moeiteloos te volgen zijn in platen, zijn voorgenoemende stiltes ruim overbodig. Om het plaatje compleet te maken brengen ze een bijpassende Love Thy Neighbour kledinglijn uit.

De hoge stem van de zanger geeft de songs een Mika goes rock ’n roll gehalte. Voeg daar nog de hoge noten van een piano en synthesizer aan toe en je krijgt een album dat ondergedompeld is in de homoseksuele sfeer. Grappige anekdote: de naam van de platenmaatschappij, ‘Tapete’, betekent in het Frans zoveel als homo. Afgezien hiervan zijn sommige nummers zeker het luisteren waard. ‘Run Run Run’, dat als eerste single fungeert, heeft een catchy refrein en ook ‘Drama Queen’ en ‘Dear Mr. Writer’ zouden als single uitgebracht kunnen worden.

Live moet Nom De Guerre ongetwijfeld eens fijn om zien zijn. Hun pop klinkt maakt de luisteraar goed gezind, maar een overdosis is te vermijden. Je geraakt de bekende klank snel beu en, zeg nu zelf, je geeft niet graag toe fan te zijn van een naar Mika klinkende rockgroep.
Recensent:Stephaan Cloet Artiest:Nom de Guerre Label:Tapete Records
Paul Brady – Hooba Dooba

Paul Brady - Hooba DoobaDe Ierse folkscene is bijna niet voor te stellen zonder Paul Brady . Deze...

The Daredevil Christopher Wright – In Deference To A Broken Back

The Daredevil Christopher Wright - In Deference to a Broken Back De band The Daredevil Christopher Wright heeft haar debuutalbum eigenlijk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT