RECENSIE: Skybicycle - My Machine

Skybicycle - My Machine
2010-04-22 Skybicycle is een band uit Schouwen-Duiveland die in 2008 werd opgericht door de vier bandleden. De band valt, naar eigen zeggen, het beste onder het progressieve rockgenre. Toch dekt deze term niet echt de lading van de muziek. Vooral het ruigere werk doet meer denken aan metalbands dan, noem een dwarsstraat, Pink Floyd.

Op de eerste EP van de band, My Machine staan drie gevarieerde nummers die nog niet direct helemaal van de grond komen. Opener ‘Bad Trip’ begint rustig, maar begint halverwege met het overgaan in een beuknummer. De sfeer doet, mede dankzij de rustige, maar toch zware setting, denken aan het rustige werk van de vroege Metallica. Het tweede nummer begint rustig, maar blijkt dan meer een soort schreeuwnummer met de zin: “I don’t want to die”. My Machine is theatraler van opzet en kabbelt een beetje voort. Het nummer doet denken aan een ballad, hoewel we daar nog niet echt aan toe waren.

Skybicycle maakt op mij een nog wat onervaren indruk. Dit zit ‘m er in dat de nummertjes (nog) niet helemaal lekker doorlopen. Qua artwork doet de band al mee op het hoogste niveau, mogelijk later de muziek ook.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Skybicycle Label:Eigen Beheer
The So So Glos – The So So Glos

The So So Glos - The So So Glos The So So Glos zijn het standaard voorbeeld van de nieuwe DIY generatie....

Chris Laney – Only Come Out t Night

Chris and Thomas - Land of Sea Land Of Sea , het debuut van de Californische Christopher Anderson en Thomas...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT