RECENSIE: The Maple Room - Cities of Hunger

Cities of Hunger – The Maple Room
2010-05-15 Met Cities of Hunger is het Belgische The Maple Room is alweer toe aan het derde album, en dat schept verwachtingen. Immers, op basis van hun vorige twee album’s traden ze tot in China op. Bovendien verzorgden ze het voorprogramma van ondermeer Bullet For My Valentine en Alexisonfire. Met die laatste is de band nog het beste te vergelijken wat de productie aangaat; Vooral het gitaargeluid en de slepende arrangementen komen behoorlijk overeen, wat overigens een compliment is.

The Maple Room trapt dan ook niet af met springerige nummers, maar eerder met het zwaar op de maag liggende ‘Atlantis’. Ook ‘Plastic Humans’ is niet van het licht verteerbare soort, waardoor je op den duur de behoefte krijgt aan beetje meer pit, want vuur is er genoeg. ‘In The Land of Words’ komt wat dat betreft goed in de buurt, maar ook dit nummer duurt vijf minuten, en daar staan er net even teveel van op. Dat neemt overigens niet weg dat deze nummer stuk voor stuk prima verzorgd zijn.

Hoe verzorgd ook, dit is typisch een cd die wat tijd en geduld vraagt. In hoeverre het materiaal van ‘Cities of Hunger de band live gaat opbreken, zal de tijd moeten leren. Met een nummer als ‘Erewhon’, dat bijna zeven minuten duurt, komen ze in ieder geval de tijd wel door. Of het publiek daar op zit te wachten, is een tweede. Desalniettemin doen ze er goed aan deze cd mee naar huis te nemen.


Eerdere recensies van The Maple Room:
- 22-07-2007: A Glimpse of the Inside;
- 08-07-2005: Unvocer*Everyone.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:The Maple Room Label:Funtime Records
Noyalty – The Seas Have No Roads

Noyalty - The Seas Have No RoadsDe bandnaam Noyalty zie ik al wat jaren voorbij komen. Het gratis te...

What’s In It For Me? -  Johnny Stardust

Johnny Stardust - What's In It For Me Het uit Oosterhout en Roosendaal afkomstige trio Johnny Stardust timmert...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT