RECENSIE: Noblesse - We Are Not Humanity

Noblesse – We Are Not Humanity
2010-05-16 Het gaat goed met de jongens van Noblesse. De band kwam in 2005 bij elkaar en ruim een jaar later brachten ze hun debuut album uit. Ze werden tot Local Heroes uitgeroepen door Live XS en kregen behoorlijk wat airplay op landelijke en lokale radiostations. Vier jaar later is hun tweede album verkrijgbaar. We Are Not Humanity moet Amos Ben-Tal, Gideon Fresco en Sharar Horev nog dichter bij de top van de Nederlandse muziekwereld brengen. Een ding hebben ze vast al mee, ze komen uit Den Haag. Sinds enkele jaren één van de belangrijkste muzikale steden van ons land.

Voor hun nieuwe album hebben ze hulp gekregen van niemand minder dan Gordon Raphael. Deze producer werkte in het verleden onder andere met The Strokes en Skin. En je hoort de invloed van Raphael terug op dit album door het rauwe randje aan de nummers. Geen gladgestreken rockmuziek maar een meer vuig gitaargeluid. Luister maar eens naar het einde van het openingsnummer ‘Correct’.

Wat dit album anders maakt dan het debuut is de show die erom omheen zit. Aangezien zanger/gitarist Amos jarenlang bij het Nederlands Dans Theater heeft gezeten is het niet vreemd dat hij zijn kennis voor de band heeft gebruikt. Live wordt Noblesse dan ook bijgestaan door dansers of danseressen. Tja, waarom niet. Het is als toeschouwer ook leuk als er iets op het podium te zien is. Al genoeg starende en stilstaande muzikanten in deze wereld.

Noblesse verdient zeker complimenten vanwege hun professionaliteit. Een album uit brengen in eigen beheer en dan een top producer aan weten te trekken. En daarna durven ze ook op het podium risico’s te nemen. Deze band zou wel eens uit kunnen groeien tot een van de live sensaties van het land.


Eerdere recensies van Noblesse:
- 21-01-2010: We Are Not A Demo;
- 06-12-2006: Sound the Alarm
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Noblesse Label:Eigen Beheer
Blaxtar – Osmo6:2

Blaxtar - Ozmo6:2Na Osmozes en Chronozbaäl brengt Blaxtar op zijn eigen label RAEN Music...

Applescal ‘A Mishmash Of Changing Moods’

Applescal - A Mishmash of Changing Moods Onstuitbaar trekt ‘The Curle In Me’ A Mishmash Of Changing Moods op gang....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT