RECENSIE: Stud Muffins - II

studmuffins-II
2005-05-03 De Haagse band Stud Muffins kan geplaatst worden in de categorie ‘Haagse rock’ en voldoet aan die eigenschappen die je terugvindt bij veel Haagse bands: degelijke, veilige gitaarrock, gebracht met de nodige bravoure maar soms misschien iets te veel op veilig gespeeld.

De tweede demo van de band, simpelweg II genoemd, opent lekker met het uptempo Ready For You (Shove It…); een toegankelijke song met kop en staart en een herkenbaar refrein. Typisch zo’n liedje dat, als het in de juiste handen terechtkomt, zomaar onverwachts een hitje op zou kunnen leveren. In het tweede liedje Sober wordt vervolgens wat gas teruggenomen worden. Dit komt de afwisseling absoluut ten goede maar hier ligt duidelijk niet echt de kracht van deze band. Zodra het tempo van dit liedje ergens tegen het einde wordt opgeschroefd komt alsnog de sterke kant van de band bovendrijven.

De Stud Muffins zijn namelijk op hun best in de uptempo songs waarmee ze door de catchy refreinen en prima meerstemmige zang het juiste lente- c.q. zomergevoel weten op te roepen. Het laatste liedje I gave her water is er gelukkig weer zo een, en onderstreept de bovenstaande conclusie nog maar eens.
Al met al heeft Stud Muffins met ‘II’ een prima demo afgeleverd. De aanstekelijke live reputatie is de band inmiddels al vooruit gesneld; nu op cd nog een beetje meer avontuur, dit zou de band zeker ten goede komen, maar gezien de jonge leeftijd van de bandleden is er nog volop tijd om daaraan te werken.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Stud Muffins Label:Eigen Beheer
griffin-notwiseenoughtothinksmart

Griffin - Not Wise Enough To Think SmartVanaf het moment dat de eerste tonen uit de speakers komen heeft Griffin mijn...

Geen Coverart Beschikbaar

Qrio - Relieve Data Complete Met de volwassenwording van internet kwam ook de mp3 in zwang. Het duurde wel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT