RECENSIE: The Other - New Blood

The Other - New Blood
2010-07-16 New Blood is het vierde album van de Duitse horrorpunk band The Other. Deze band kan de meeste venues in het buitenland al afstrepen van hun lijst. Zo hebben ze getourd door o.a. Europa en Amerika en mochten de lokale festivals in Duitsland niet ontbreken. Ze stonden op o.a. Mera Luna, Summer Breeze, Amphi, Endless Summer en Force Attack. The Other is support act geweest van bands als The 69 Eyes, The Cult, Wednesday 13 en Misfits. Vooral van die laatste band zijn veel invloeden terug te horen in hun muziek. Titels van Misfits nummers komen voorbij in de songteksten en ze hebben hun pseudoniemen ook afgeleid van Misfits. Misfits had in de periode van 1997 tot 2001 een drummer genaamd Dr. Chud. De drummer van The Other heet Dr. Caligari, uit de eerste Duitse horrorfilm Das Cabinet des Dr. Caligari. Dat horror een grote rol speelt bij deze band is overduidelijk.

Het gelijknamige nummer 'New Blood' is een instrumentaal intro wat, hoe kan het ook anders, doet denken aan een scene in een horrorfilm. Het begint rustig, maar de spanning wordt steeds meer opgebouwd. Als je je ogen dicht doet, zou je zo kunnen fantaseren over een Frankenstein film. Na deze spannende opening komen de gitaren, drums en bas erbij. Tijd voor een overdosis horrorpunk van The Other. 'Back To The Cemetery' heeft een tekst die al te verwachten is bij deze band; lijken opgraven, kerkhoven, het einde en ga zo maar door. Dit nummer heeft een pakkend refrein, die je makkelijk kan meezingen. Soms is het wel storend dat veel intro's enorm lijken op nummers van Misfits. Het is leuk dat ze deze Amerikaanse band zien als grote voorbeeld, maar originaliteit is ook een must. The Other> was vroeger een Misfits coverband, maar besloot toch om met eigen nummers te bühne op te gaan.

Opvallend is dat ze in twee nummers een heel couplet hebben gewijd aan poëzie. Ze wordt het nummer 'The Burial' afgesloten met een quote van de Amerikaanse schrijver en dichter Edgar Allan Poe. Ook wordt 'Demons Walk The Earth' geëindigd met een quote. Dit keer niet van een dichter, maar van fantasy- en horrorschrijver Howard Phillips Lovecraft. Leuke toevoeging aan de nummers, want het heeft iets mysterieus. Op New Blood staan dertien Engels-talige nummers en één in hun eigen taal: Duits. 'Hier Kommt Die Dunkelheit' komt goed tot zijn recht en het verbaast me daardoor dat er niet meer Duitstalige nummers opstaan.

Aanbevolen voor liefhebbers van bands als Misfits, Wednesday 13, Murderdolls en Alice Cooper. De band staat dit jaar nog op het festival Wacken Open Air met o.a. Iron Maiden, Alice Cooper en Slayer.
Recensent:Francis Pronk Artiest:The Other Label:SPV
Heaven Shall Burn – Invictus (Iconoclast III)

Heaven Shall Burn - InvictusHet Duitse Heaven Shall Burn is zo langzamerhand één van de grootste namen...

The Glitterati - Are You One Of Us

The Glitterati - Are You One Of Us The Glitterati bracht op 17 mei hun tweede studiowerk Are You One Of Us...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT