RECENSIE: Born Loco - Fueled by Despise

bornloco-filedbydespise
2005-04-29 De cd presentatie van Born Loco´s ´Filed By Despise´ was een paar weken geleden in de nieuwe poptempel van Almere en ik kreeg meteen een exemplaar van de cd mee voor een recensie. Bij deze.

Born Loco doet tijdens live optredens altijd heel erg denken aan Rage Against The Machine. Muzikaal lijken ze hier namelijk al veel op, maar ook tijdens de live show komen de ´pasjes´ goed overeen. Toch zou het te ver gaan het een RATM-fake te noemen, en de zanger ontkent dan ook inspiratie hieruit te halen. Wat het ook is op de cd, je hoort in ieder geval de sound van deze band goed terugkomen, wellicht iets te goed. De nummers lijken iets teveel op elkaar.

De lay-out van de cd is in ieder geval goed verzorgd. Met Unleased vangt Filed By Despise aan. Een nummer waar de band de laatste tijd ook hun optredens mee opent. Deze heeft een gesproken intro en gaat langzaam door naar een harder nummer. Na deze volgen nog drie nummers wat net niet teveel is. Mocht de band ooit een volwaardige cd willen maken dan raad ik ze aan iets meer te variëren.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Born Loco Label:Eigen Beheer
chainreaction-melancholy

Chain Reaction - MelancholyNog maar vier maanden geleden mochten we Open Your Eyes , de eerste demo van...

Novocaine-startingtobegin

Novocaine - Starting to Begin Muzinq, de nieuwe popzaal in Almere-Centrum is nog maar net open wanneer ik...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT