RECENSIE: Allo Darlin - Allo Darlin

Allo Darlin’ – Allo Darlin’
2010-08-07 Allo Darlin’, ooit begonnen als een solo project van de in Australië geboren maar sinds 2005 in Londen woonachtige Elizabeth Morris, is intussen geëvolueerd tot een volwaardige band. Met Allo Darlin’ levert de groep een zomers, zowel vrolijk en optimistisch als zwoel en melancholisch, debuutalbum af.

Ok, ‘Dreaming’ is, met name door de wat scheef lopende duet-vorm, dan misschien niet de meest overtuigende binnenkomer en de receptuur van de songs wil zich nog wel eens herhalen; door het aanstekelijke ‘The Polaroid Song’ en vooral dankzij het ronduit onweerstaanbaar hupse ‘Kiss Your Lips’ zijn we toch vrij snel gewonnen voor de charmante indie pop die hier op het menu staat. Ook het door ukelele begeleide dromerige ‘Heartbeat Chilli’, het bitterzoete ‘If Loneliness Was Art’, het sterk opgebouwde kracht-anthem ‘My Heart Is A Drummer’ en de slepende afsluiter ‘What Will Be Will Be’ (waarin de duet-vorm wél goed uit de verf komt) boeien meer dan een beetje.

Terwijl de wat los-vaste stem van Morris regelmatig Liz Phair in herinnering roept, zijn muzikaal gezien Camera Obscura, The Magnetic Fields, Tender Trap (waar Morris sinds kort overigens ook deel van uit maakt) en She & Him enkele verwijzingen. En nu we het er toch over hebben; Allo Darlin’ schept er nogal genoegen in hun songs met allerlei referenties te doorspekken. Zo doen ze in klasbak ‘Kiss Your Lips’ een stukje ‘El Scorcho’ van Weezer, trekt er een nummer met de titel ‘Woody Allen’ voorbij en is afsluiter ‘What Will Be Will Be’ niet alleen voor de titel bij Dolly Parton’s ‘Que Sera Sera (Whatever Will Be, Will Be)’ gaan shoppen.

Iets nieuws onder de zon valt hier niet te ontdekken en de boog staat ook niet constant gespannen, maar al met al is er toch zeker sprake van een lekker debuut waarbij de momenten van rust en mineur en het tekstuele avontuur (rake observaties en meeslepende vertellingen) het geheel tot meer dan een oppervlakkig en mierzoet stuiterplaatje maken. Me like.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Allo Darlin Label:Munich Records
The Rabble - The Battle’s Almost Over

The Rabble - The Battle's Almost OverNieuw-Zeeland staat nu niet meteen bekend om zijn exportproducten wat muziek...

Stinksisters - More Songs Of Love & War

Stinksisters - More Songs Of Love & War Drumster Cati Prout richtte Stinksisters op in 1992. Jean-Foutre op bas en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT