RECENSIE: Homer - The Punkrock Verses

homer-punkrockverses
2005-05-31 De titel van het nieuwe album van Homer kan letterlijk worden genomen. Nummers heten bij deze band Verses. Iedere vers is ook, net als in de bijbel, met cijfertjes in de kantlijn begeleid. Ook in het woord punkrock uit de titel The Punkrock Verses zit een kern van waarheid. Maar Homer is meer dan alleen punkrock. Chaotische hardcore elementen en wat rustigere pop maken ook een belangrijk deel uit van de cd.

Het eerste verse heeft als titel A New Breath en Homer hakt er meteen flink in. Het Verse is snel vurig en de zang erg fel. Bij het volgende nummer, de titelsong, zijn voor het eerst ook rustigere zang en gitaarlijnen te horen. De plaat gaat op deze afwisselend ruige en soms rustige manier verder door. Elk verse klinkt totaal anders als het vorige. Het negende vers We Don’t Live Here Anymore kent geen chaotische invloeden. Ook de gruntzang blijft achterwege. Er blijft een leuk, rustig punkrock nummer over. Dit is ook zondermeer het beste nummer van de gehele plaat.

De chaos van Homer is zeker iets van waar gehouden moet worden. De luisteraar krijgt bij sommige nummers geen moment rust. Technisch gezien is er niks mis met The Punkrock Verses. Muzikaal is het echter door het ontbreken van samenhang minder. Waneer de muziek chaotische componenten zoals snelle zang en ruige gitaar krijgt passen deze niet goed bij elkaar. De chaotische stukken zijn een smet op een verder zeer aardige cd.
Recensent:Kees Vrins Artiest:Homer Label:Funtime Records

Werring - Live @ EffenaarEens in de zoveel tijd komt het voor dat verschillende muzikanten elkaar...

tsunamibomb-liveattheglasshouse

Tsunami Bomb - Live at the Glasshouse Live At The Glass House is de titel van deze live-dvd van Tsunami Bomb....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT