RECENSIE: Michael Bormann - Different

Michael Bormann - Different
2010-11-20 Michael Bormann is een Duits Multi talent dat duidelijk van zijn passie zijn beroep heeft gemaakt. Al sinds 1983 zingt Bormann menig plaat in voor bands. Hij heeft echter nooit de behoefte gehad om zich te willen binden aan een band. Al nam hij met Jaded Heart wel zeven studioalbums op. Als we de Engelstalige Wikipedia pagina van Michael Bormann er op naslaan (en mogen geloven) dan kunnen we lezen dat Different het 28e album dat hij heeft ingezongen. Van deze 28 platen is Different zijn vierde solo album.

Bormann is een man met een puur, gouden rockhart. Een hart dat spreekt in zijn muziek. De muziek van Michael Bormann neemt je terug naar de jaren tachtig. Leren jasjes, dito broeken, foute kapsels en rock & roll gitaar solo’s en licks. Dat Bormann zijn album Different heeft genoemd is opmerkelijk, want als de stem van deze Duitser is alles behalve Different. Het is een rockstem die redelijk gelijk is aan die van veel andere rock zangers.

Het siert de man dat hij grotendeels zelfstandig verantwoordelijk is voor dit album. De meeste tijd in de studio tijdens het opnemen van Different bracht hij alleen door.

Wat mooi is om te horen is dat er op Different voldoende variatie wordt aangebracht. Zo komen er ingetogenere liedjes voorbij als ‘Think Twice’ en ‘Somebody’, daar tegen over staan de songs ‘To The Top’ en ‘Breathless’ die wat meer naar de classic rock neigen. Tevens klinkt ‘Mr Rock N Roll’ als een ware Kid Rock-cover, wordt er in ‘Life Is a Miracle’ een referentie gemaakt naar Guns N Roses (“Take me down to the paradise city”) en als kers op de taart wordt er afgesloten met een Duits rocknummer ‘Was Mir Felhlt’.

Different is een prima album, neergezet door solo-artiest Michael Bormann, maar tevens ook een album dat niet echt uit zijn voegen spat. Een album dat geen flater slaat, maar ook geen potten weet te breken. Een leuke middenmoter. Niks meer en niks minder.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Michael Bormann Label:AOR Heaven
White Widdow - White Widdow

White Widdow - White WiddowAustralië is nu niet meteen een broeihaard van internationale topacts uit de...

Only Seven Left – It Was Only A Dream

Only Seven Left - It Was All A Dream Zonder naar het debuutalbum It Was All A Dream van Only Seven Left te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT