RECENSIE: Tamaryn - The Waves

Tamaryn – The Waves
2010-11-04 The Waves is, na een ep en wat singles, de eerste langspeler van Tamaryn; een project van zangeres Tamaryn en haar partner in crime (muzikant en producer) Rex John Shelverton. Op aangename wijze jaagt het duo, ondanks het grotendeels vrij talmende tempo, een frisse wind door de shoegaze of, zo u wilt, doordrenken ze hun dreampop met een prettige dosis donkerte.

De concurrentie met soortgenoot Twin-Hand Movement (2010), de debuutplaat van Jana Hunter’s nieuwe band Lower Dens, kan The Waves dan misschien niet aan, een alleraardigst album ligt hier wel. Met een flinke dosis slepende ritmes, jengelende gitaren, mesmeriserende vocalen en regelmatig tussen popliedje en soundscape in hangende composities breekt Tamaryn hier in ieder geval genoeg potten om een ruim voldoende in de wacht te slepen.

Met name de het bal openende titeltrack, die in de verte wat aan de originele versie van Garbage’s ‘# 1 Crush’ doet denken, het bezwerende ‘Haze Interior’ en afsluiter ‘Mild Confusion’ maken indruk. Ook de meer swingende tracks ‘Love Fade’ en ‘Dawning’ zijn aanstekelijk en goed geplaatst. Echt zwakke momenten vallen er überhaupt niet te signaleren, maar van een opeenvolging van killers is nu ook weer niet echt sprake. Misschien dat de eenvormigheid die hier en daar de kop opsteekt daar ook iets mee te maken heeft.

Hoe dan ook, de gelaagdheid van de composities is bewonderenswaardig, de hypnotiserende kracht van de songs is sterk en de bezieling alomtegenwoordig. Eenieder die zich qua muzikale voorkeur ergens binnen het spectrum Spacemen 3, Slowdive en Beach House bevindt doet er verstandig aan Tamaryn eens uit te proberen.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Tamaryn Label:Munich Records
That Summer - Near Miss

That Summer - Near MissHet is al een tijd geleden dat David Sanson (beter bekend als That Summer )...

Superchunk – Majesty Shredding

Superchunk - Majesty Shredding Het getal negen lijkt heilig voor het nieuwe album van Superchunk genaamd...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT