RECENSIE: KT Tunstall - Tiger Suit

KT Tunstall – Tiger Suit
2010-11-30 De Schots-Iers-Japanse KT Tunstall heeft haar faam mede te danken aan NAS. Dankzij een late afzegging van de Amerikaanse rapper, kreeg zij in 2005 de mogelijkheid om haar kunsten te vertonen in de fameuze en wereldwijd bekeken TV show van Jools Holland. Omcirkeld door haar looppedalen, haar enorme gitaar omgehangen, de ogen half bedekt door haar sluike haar stal zij daar met het nummer ‘Black Horse & Cherry Tree’ de show en de harten veel muziekliefhebbers over de globe.

Inmiddels is het 2010 en zijn we toe aan het derde album van deze getalenteerde dame. Hoewel haar naam nu wel bij de gevestigde hoort, is er tot op heden geen sprake geweest van een grote doorbraak naar het massapubliek. En ook Tiger Suit zal haar niet de deur openen naar de top notering in de Nederlandse Top 40 (of hoe die singletjes parade nu ook moge heten).

Niet dat deze plaat geen pracht nummers bevat, ‘(Still A) Weirdo’ blijft vanaf de eerste beluistering in het hoofd hangen en ook opener Ummannaq Song’ zet meteen de haken in de hersenschors. Maar daar tegenover staan ook minder succesvolle momenten als het te springerige ’Madame Trudeaux’. Tiger Suit stijgt echter wel boven haar minpunten uit en is over de gehele breedte een aller aardigste popplaat waar aan niemand zich zal storen, maar ook op momenten weg kan vallen in de achtergrond. Daar waar dat niet gebeurt, zoals in eerder genoemde nummers en afsluiter ‘The Entertainer’ biedt de Schotse kippenvel aan de luisteraar. Maar dat maakt helaas geen briljante plaat.

Het is haast vloeken in de kerk, maar Tiger Suit is een leuke plaat, een leuke plaat. Fijne luisterpop, waar KT Tunstall de mainstream lijkt op te zoeken, maar ook een beetje haar ruigere rand lijkt op te geven. Het is echter geen plaat geworden die er – net als haar magische optreden in de 2005 bij Jools Holland – uitspringt, maar wel met een paar heerlijke singles die haar faam wel eens zou kunnen verspreiden over een groter publiek, mits ze in de rotatie op de radio gaan.


Eerdere recensies van KT Tunstall:
- 30-10-2007: Drastic Fantastic.
Recensent:Tjeerd van Erve Artiest:KT Tunstall Label:Virgin Music
Robbie Williams – In and Out of Consciousness

Robbie Williams - In and Out of Consciousness Robbie Williams , er zijn maar weinig mensen die nog nooit van hem gehoord...

Mt. Desolation – Mt. Desolation

Mt. Desolation - Mt. Desolation Op een hele koude avond in een pub in Dublin, hebben pianist Tim Rice-Okley...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT