RECENSIE: Good Morning Spider - Good Morning Spider

2011-04-04 Een oordeel vellen over de slaagkansen van een band aan de hand van drie nummers is geen makkelijke opdracht. Toch moeten we het voorlopig hiermee doen, want Good Morning Spider, een viertal uit Breda, is maar karig met nummers op hun eerste demo. Zelf omschrijven ze hun stijl als een mengeling van punk, psychedelica en rockmuziek uit de jaren ’70, aangelengd met new wave uit de jaren ’80 en afgetopt met hedendaagse pop- en (post)rockinvloeden. Volgens ons is dit een iets te brede omschrijving voor wat ze hier bieden. Wij houden het op een mix van postrock en pop, met hier en daar een lichte toets van het overige.

Opener ‘My Girlfriend’ gaat lichtjes in de richting van de jaren tachtig, tot een stevigere riff de tijd tien jaar vooruit duwt. De song is best aandoenlijk, maar het spijtig dat de zang van Boris Wallet geen erg hoge toppen scheert. Zijn bereik is iets te beperkt om zijn overigens goed gekozen zanglijnen te kunnen dragen. Hij weet met andere woorden hoe het moet, maar heeft net dat tikkeltje te weinig kracht in zijn stembanden.
‘A song’ combineert dan rustige invloeden uit de jaren ’70 met post-rock. De post-rock komt echter het best naar boven in afsluiter ‘Open your Window’, waar we meteen Slint menen te horen – de grondleggers van dit genre. Dit studentikoze geluid combineren ze met onheilspellende winterse achtergrondzangen in de lijn van het experimentele Hrsta. Met zijn tijdsduur van iets meer dan zeven minuten heeft dit nummer het meest kans op slagen. De stem van Wallet komt hier ook beter tot uiting dan in de twee andere songs. Hoe wondermooi deze track ook is, het valt wel op dat hij qua stijl mijlenver afstaat van de twee vorige nummers. Of de jongens al over een eigen geluid beschikken, valt voorlopig dan ook moeilijk te zeggen.

Wanneer men ons zou vragen of Good Morning Spider potentieel heeft om als band iets te gaan betekenen, kunnen we hier gerust positief op antwoorden. De muziek klinkt al erg goed voor een eerste demo. Een langspeler zal echter uitsluitsel moeten geven over de houdbaarheidsdatum van de band. Tot zover houden wij ons vooral zoet met ‘Open your Window’.
Recensent:Bram De Wulf Artiest:Good Morning Spider Label:Eigen Beheer
Celluloid Heroes – Spectacle Royale

Celluloid Heroes - Spectacle RoyaleOnlangs bracht de Bredase alternatieve rockband Celluloid Heroes hun eerste...

Grant Hart – Oeuvrevue

Grant Hart - Oeuvrevue De oude rotten onder ons hebben zonder twijfel al van Hüsker Dü gehoord. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT