RECENSIE: Ill Niño - One Nation Underground

illnino-onenationunderground
2005-09-28 Ill Niño bestaat ondertussen alweer zes jaar en is, hoe afgezaagd het ook klinkt, veel gegroeid en volwassener geworden in deze jaren. Na Revolution Revolucion (2001) en Confession (2003) komen de mannen met hun derde cd via RoadRunner Records, One Nation Underground genaamd.

In het eerste nummer This Is War word meteen duidelijk dat de band niet verder ingezakt is na hun laatste album maar het juist steviger aanpakt. Dat de band evengoed nog steeds dezelfde latino-roots heeft horen we in het tweede nummer My Resurrection welke voor het grootste deel in hun eigen taal (Spaans) wordt gezongen. Dit komt ook regelmatig terug in de andere nummers op deze cd.

Het meest opvallende nummer is In This Moment. Het nummer begint met een salsa intro en eindigt met een Spaans gitaarloopje. Deze relaxte sfeer word vast gehouden met de twee opeenvolgende nummers My Pleasant Torture en Barely Breathing op het einde van de cd. Een beetje vreemd maar wel lekker.

Ill Niño is opnieuw geboren met One Nation Underground. Mensen die het eerder zagen als een kinderachtig metal bandje raad ik aan deze cd te beluisteren en daar nog eens op terug te komen!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Ill Niño Label:Roadrunner Records
sharksoup-fatlipshowbox

Shark Soup - Fatlip ShowboxDe uit Duitsland afkomstige band Shark Soup heeft met Fatlip Showbox haar...

mostpreciousblood-merciless

Most Precious Blood - Merciless Het einde van de wereld nadert. Althans als je Most Precious Blood moet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT