RECENSIE: Handsome Poets - Handsome Poets

Handsome Poets – Handsome Poets
2011-04-22 Catchy, slimme en degelijke `80s pop! Dit zou de lading van het zoveelste 3FM Serious Talent bandje Handsome Poets moeten dekken. Als de eerste drie tracks op het gelijknamige debuutalbum Handsome Poets voorbij zijn, kunnen we niets anders dan instemmend knikken.

Het album trapt af met de inmiddels flinke hit ‘Dance(The War Is Over)’. Hoewel het waarschijnlijk geen uitleg meer behoeft, is het nummer een goede popsong met een uitermate pakkend refrein. Zeker de `80s synths dragen enorm bij aan de sfeer. Hoewel die synths niet altijd aanwezig zijn, blijft het recept op de volgende twee songs, waaronder de nieuwe single ‘(We Can`t Be)Saints’ en het goede, rockende, ‘Call Back Tomorrow’, ongewijzigd. Goed doordachte, catchy pop, waarbij stilzitten bijna onmogelijk is.

Toch houden de muzikanten uit Gouda dit goede begin niet vast. Hoewel ze met het degelijke, maar misschien wat zeurderige ‘Silence Is Sexy’ wat gas terug nemen, is het vervolg beduidend minder. ‘Kings And Queens’ is dan bijvoorbeeld wel pakkend, maar ook wat gewoontjes. ‘Stay’ is niet veel anders. Het nestelt zich, wederom met een pakkend refreintje, makkelijk in je hoofd, maar het mist net de touch die je op de eerste drie songs wel hoort. Net als bij ‘Silence Is Sexy’ is ‘When Will I See You’ een wat rustigere track. Hierbij valt op dat het ook hier zowel degelijk als zeurderig is.

Vanaf hier pakt Handsome Poets de boel weer op. ‘Blinded’ is de single waar het eigenlijk allemaal mee begon. Een strak gitaarriffje opent de song en bezit wat fijne tempowisselingen. Slotsong ‘Out Of Your League’ wijkt wat af. Muzikaal gezien lijkt het een broertje van ‘Riders On The Storm’. De zang komt dan wel niet in de buurt van deze klassieker van The Doors, het geheel is best aangenaam.

Het debuutalbum van de Handsome Poets zal zeker een aantal hits op gaan leveren. De kritische liefhebber zal de muziek misschien wat glad en gemakkelijk vinden. Ondanks deze kritiek moet worden gezegd dat de Handsome Poets wel een eigen stijl proberen te hanteren. Dit lukt ze vooralsnog redelijk. Het is in ieder geval al minder “gemaakt” dan de meeste bandjes die doorgaans uit de Serious Talent-stal van 3FM komen.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Handsome Poets Label:Rough Trade Distribution
Shane Alexander – Mono Solo

Shane Alexander - Mono Solo Shane Alexander is een singer-songwriter uit San-Diego die tot nu toe in de...

Whitesnake – Forevermore

Whitesnake - Forevermore David Coverdale heeft altijd een goede neus gehad voor het verzamelen van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT