RECENSIE: Secret Rendezvous - Paint the Town Red

Secret Rendezvous – Paint the town red
recensie cijfer 2011-04-27 Secret Rendezvous is het nieuwe project van Sietske Morch en Remi Lauw. Onder de naam Talking Loud nam het duo eerder een plaat op. Waar deze destijds focuste op een mix van soul, funk en jazz hoopt het duo met Secret Rendezvous een meer psychedelische en elektronische benadering van de soul te vinden.

Dat lukt niet helemaal. Een groot deel van de nummers heeft nog steeds een erg jazzy karakter. Daar is helemaal niks mis mee. Sterker nog, het langzaam voortkabbelende ‘ Cyberlove’ is een van de hoogtepunten van Paint The Town Red. Slechts begeleid door een pianomelodietje zingt Sietske Morch het meest gevoelige nummer. Ook het daaropvolgende ‘For The Sky’ blinkt uit in haar puurheid.

Dat naast de ruimschoots aanwezige jazzy en soulvolle nummers nog enkele uitzonderingen aanwezig zijn, maakt Paint The Town Red extra aangenaam. Zo bewijst het duo ook met hardere nummers heel goed uit de voeten te kunnen. ‘Keep It Moving’ heeft een ruige gitaarrif en blaast de luisteraar weg. Gecombineerd met dit heerlijke refrein zou het nummer zomaar eens hoog in de hitlijsten kan eindigen.

Ook de elektronische beats en de soulvolle stem van Sietske gaan goed samen. Op titelsong ‘Paint The Town Red’ wordt een voortreffelijke elektromelodie als basis gebruikt voor de aangename zangpartijen van Sietske. Het nummer wordt uitgebreid met een gitaarrifje en het duo weet hiermee wederom een commercieel gevoelig nummer neer te zetten.

Secret Rendezvous beweert zelf dat de psychedelische muziek een grote rol speelt op hun nieuwste plaat Paint The Town Red. Dit element is weinig terug te vinden. Paint The Town Red is desondanks wel een voortreffelijke soulplaat geworden. De over het algemeen standaard gearrangeerde nummers liggen prettig in het gehoor. Sietske’s stem is daarnaast uiterst aangenaam om naar te luisteren. Dat het duo de zelf geschapen belofte niet helemaal waar weet te maken, deert geen enkel moment. Integendeel: deze sound maakt de plaat alleen maar beter. Het succes van Talking Loud bleef beperkt tot enkele optredens, het is te hopen dat Secret Rendezvous nu wel Nederland gaat veroveren.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Secret Rendezvous Label:It\'s All Happening
Duran Duran – All You Need Is Now

Duran Duran - All You Need is NowEr zijn maar weinig mensen die Duran Duran niet kennen. Iedereen die in de...

Classic Brothers-Off

Classic Brothers - Off Zonder spieken kun je direct raden waar dit geluid vandaan komt. Moddervette...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT