RECENSIE: Soulfly - Dark Ages

soulfly-darkages
2005-12-14 "Dedicated to God" staat er op de achterkant van Dark
Ages
. Toen ik in slaap viel tijdens de godsdienstlessen op school heb ik blijkbaar gemist dat God een metalhead was. Want harde metal is wat je krijgt wanneer je op de play-knop drukt. Dit terwijl de band enorm ingezakt was de laatste jaren en ik het vertrouwen in Soulfly eigenlijk al had opgegeven.

Dark Ages bewijst echter dat harder niet altijd positief hoeft te zijn. Soulfly was altijd te herkennen aan hun eigen sound die je in hun vorige vier albums terug hoorde komen. Deze sound is met dit album veranderd en teruggegaan naar het geluid van Max Cavalera's oude band Sepultura. Wat staat voor harde trashmetal. Soulfly blijkt uitgegroeid te zijn tot een coverband van zijn eigen Sepultura, en dat is heel jammer.

Het album bevat zeer zeker wel leuke nummers en eindigt met een maarliefst tien minuten durende outro genaamd Soulfly V. In dit instrumentale nummer staat nieuwe aanwinst Marc Rizzo (ex-gitarist Ill Nino) centraal en blijkt een goede aanwinst te zijn voor de band.

Kalende metalheads die het oude werk van Sepultura missen doen er in ieder geval goed aan deze nieuwe cd van Soulfly te kopen!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Soulfly Label:Roadrunner Records
sevendust-next

Sevendust - NextOpvallend wanneer je kijkt naar de discografie van Sevendust (ook wel 7D...

Holdback - Holdback Demo HoldBack is ontstaan en gevormd door de vier voormalige leden van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT