RECENSIE: Woody & Paul and the Vigilantes - Heroes and Zeros

Woody & Paul and the Vigilates – Heroes and zeroes
2011-05-22 De muziek van Woody & Paul is lastig te omschrijven. De heren spelen samen met hun band The Vigilates een mix van rock, blues, folk en indie. Het meest opvallende is dat de nummers zelf deze mix niet eens zo sterk vertonen, maar dat elk nummer weer vanuit een nieuwe muzikale hoek benadert wordt. De gemeenschappelijke deler tussen alle liedjes is het roots aspect.

Zo opent hun nieuwste cd Heroes and zeroes met het vrolijke en aanstekelijke ‘No One Dies Tonight’. De titel van het nummer doet een rauwe rock of metal melodie vermoeden. Niks is echter minder waar. ‘No One Dies Tonight’ is opgezet in de beste traditie van de New Orleans blues. Gezellige blazers volgen elkaar op en creëren meteen een feestelijk sfeer. De potten en pannen muziek doet vermoeden dat Heroes and Zeroes een ontzettend gezellig album is.

Helaas is de sfeer bij het daaropvolgende nummer alweer verdwenen. ‘The Joker, Baby’ is een meeslepend rockritme. Over het drumritme zingt Woody het nummer naar de climax. Wanneer men eenmaal gewend is aan de nogal plotselinge overgang ontpopt zich echter een fantastische track. Naarmate Heroes and zeroes zich verder ontwikkelt blijken Woody & Paul zo goed als elke muziekstijl tot in de puntjes te beheersen. ‘Someone Once Said’ is een heerlijk country nummer, ‘Jack Of All Trades’ is gewoon een goed rock & roll nummer en afsluiter ‘Travelin’Man’ is een heel simpel popnummer waarop Woody & Paul lekker tegen elkaar in zingen. Met name de instrumentale stukjes hier klinken na al het up-tempo werk zeer aangenaam.

Op Zeroes and Heroes laten Woody & Paul horen ontzettend sterke muzikanten te zijn. Net zoals het gelijknamige feest weet het duo ook met zo goed als elke muziekstijl raad. Helaas maakt deze veelzijdigheid Zeroes and Heroes tot een plaat die weinig cohesie vertoont. Door de plotselinge overgangen tussen de liedjes komt geen enkel nummer echt tot zijn recht. De tracks verdienen het gewoon om wat meer omringd te worden door genregenoten.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Woody & Paul and the Vigilantes Label:Cool Buzz
Theo Sieben - Until Grass

Theo Sieben - Until Grass“ Tot de lente weer begint, tot betere tijden ”, het is de betekenis van...

Caliban – Coverfield EP

Caliban - Coverfield EP De Duitse metalcore band Caliban mag zich inmiddels bij de grote jongens in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT