RECENSIE: The Dead Trees - What Wave

DeadTrees
2011-07-26 The Dead Trees hebben een mooi verhaal te vertellen over hun nieuwe, tweede album WHATWAVE. De plaat is namelijk volledig gefinancierd door fans, die via internet geld konden doneren aan de band. Hoe vindingrijk dit proces ook is, muzikaal heeft de band nog een lange weg te gaan. De indiepop op WHATWAVE is fast food: snel, afgeraffeld en bovenal: niet origineel.

De Amerikaanse band is hevig beïnvloed door andere bekende acts en laat dat horen door ons nog net geen kopie van hun werk voor te schotelen. ‘Slow Faze Fast’ en ‘My Time Has Just Begun’ klinken als overblijfsels van het laatste album van The Strokes, ‘Comfortable Kids’ is een track van Eels zonder Eels en wie The Beatles niet herkent in ‘Rayna’, heeft waarschijnlijk teveel geld aan The Dead Trees gedoneerd en ontkent alles wat negatief klinkt.

Het is op zich niet verkeerd om jezelf hevig te laten beïnvloeden door andere, bekendere, succesvollere muzikanten. Wat The Dead Trees ernaast doet is het probleem. WHATWAVE is met plusminus dertig minuten speeltijd een kort album. Ruim drie vierde van de plaat bestaat uit de muziek van een ander. De band laat geen echt eigen geluid horen en komt daarom over als een geavanceerde covergroep.

De originaliteitsprijs gaat The Dead Trees niet winnen. Een medaille voor inzet al helemaal niet. Gelukkig is WHATWAVE wél een aardig plaatje voor liefhebbers van eerdergenoemde bands. Maar doe vooral geen moeite om de cd te kopen of downloaden.
Recensent:Randy Timmers Artiest:The Dead Trees Label:Affairs of the Heart
Wakey!Wakey! – Almost Everything I Wish I’d Said The Last Time I Saw You

Wakey Wakey - Almost Everything I Wish I'd Said The Last Time I...Tegenwoordig zien we wel meer albums met tien nummers erop. Meestal vinden we...

Idaho – You We’re A Dick

Idaho - You Were a Dick De woorden creatieveling en einzelgänger zijn wellicht de beste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT