RECENSIE: Wolfpakk - Wolfpakk

Wolfpakk - Wolfpakk
2011-07-17 Mark Sweeney (ex-Chrystal Ball) en Michael Voss (ex-Casanova, Mad Max) kennen elkaar al heel lang en hadden altijd al de intentie om samen een project uit de grond te stampen. Wolfpakk is dus het resultaat en debuut van het gelijknamige collectief onder de naam Wolfpakk. Voss produceerde Sweeney’s tweede solo album in 2009 en men vond de tijd rijp om eindelijk samen te werken.

Bedoeling was om de beste muzikanten uit de hardrock en metal wereld bij elkaar te brengen en onder hun leiding een super album te maken. Het idee was om de stijlen van deze muzikanten naar voor te schuiven in de nummers en in de meeste gevallen wordt de herkenbare stijl van de diverse instrumentalisten en zangtalenten goed naar voren geschoven. Als zangers koos men voor onder andere Paul Di’Anno (ex-Iron Maiden), Tony Martin (ex-Black Sabbath), Jeff Scott Soto (ex-Malmsteen, Talisman), Rob Rock (ex-Impellitterri), Mark Boals (ex-Malmsteen, ex-Royal Hunt), Tim Ripper Owens (ex-Judas Priest) en nog een aantal anderen. De trillende basgeluiden werden verdeeld tussen de gouden handjes van onder andere Tony Franklin (ex-Blue Murder, Robert Plant), Mat Sinner (Primal Fear), Neil Murray (ex-Whitesnake) en Barend Courbois (Vengeance). Op de zes snaren springen vooral Tommy Denander (Paul Stanley) en Freddy Scherer (Gotthard) in het oog, terwijl op toetsen vooral Freddy Doernberg opvalt.

Resultaat van deze vruchtbare samenwerking is dat Wolfpakk met zijn tien nummers een pracht van een hardrock cd vol traditionele arrangementen geworden is. Alle composities, zowel tekst als muziek, werden geschreven door het duo Voss en Sweeney en ook de vocale gedeelten werden eerlijk verdeeld. Ook de loepzuivere productie en de heldere mix liggen in handen van het getalenteerde duo. De uitvoering ervan is, gezien hun verleden, op en top te noemen. Opvallend is dat de delen die voor de gastmuzikanten gecomponeerd werden, hen ook daadwerkelijk op het lijf geschreven zijn en rekening werd gehouden met hun respectievelijke capaciteiten en mogelijkheden.

Hiermee worden ook alle verwachtingen ingelost. Bovendien kun je genieten van een imposante productie. Wolfpakk verschijnt eind augustus en is mede dankzij de rol van elke gastmuzikant een niet te missen item. Wolfpakk belooft een vervolg op deze imposante release, maar wanneer dit er niet komt, kun je Wolfpakk alvast als een collector’s item catalogeren.
Recensent:Gunther Moens Artiest:Wolfpakk Label:AFM
Stereo MC’s – Emperors Nightingale

Stereo Mc's - Emperors NightingaleMet Emperors Nightingale heeft Stereo MC’s definitief afscheid genomen...

Sinner - One Bullet Left

Sinner - One Bullit Left Sinner , de band rond Mat Sinner, de bassist van Primal Fear, is drie jaar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT