RECENSIE: Raekwon - The Chef is Back!

[Raekwon] – [The Chef Is Back]
2011-10-01 De huidige generatie muziekliefhebbers lijkt vaak genoegen te nemen met een digitale versie van hun muziek. Cd’s lijken tegenwoordig dan ook een gepasseerd station te zijn. In deze tijd van grote veranderingen binnen de markt is het dus zaak voor labels om een product te leveren wat echt iets toevoegt en iets extra's biedt voor de fans.

DDDR records brengt tegen al deze ongeschreven regels in een cd van Raekwon op de markt waarvan de toegevoegde waarde volledig onduidelijk is. Op The Chef Is Back staan voornamelijk freestyles van de rapper van de Wu Tang Clan. De beats waarover hij rapt zijn niet speciaal voor deze cd gemaakt. Het zijn instrumentals of loops van allerlei bekende of minder bekende hiphop nummers van onder andere Snoop Dogg en Outkast.

Ook aan het artwork is nagenoeg geen aandacht besteed. Dit alles roept een hele berg vragen op die helaas niet beantwoord worden in het cd boekje. Dit boekje is namelijk non-existent. De voorkant van de hoes bevat een foto van Raekwon zodat je kan zien van welke rapper de freestyles zijn en op de achterkant van deze foto staat reclame voor andere cd’s die uitgebracht zijn op het label. Zo weten we dus niet wat voor freestyles het zijn, waar ze opgenomen zijn en wat de reden is dat precies deze nummers gekozen zijn om op een cd te zetten.

In de jaren ’90 was de Wu Tang Clan de grootste hiphop groep en werd alles waar ze hun naam aan verbonden hadden goud. Daarnaast bestond er nog niet zo iets als internet en moest je als liefhebber genoegen nemen met alles wat je te pakken kon krijgen. Had je dan ooit eens een bootleg te pakken dan was je voor een tijdje koning. Maar met een snelle zoektocht op internet zijn tegenwoordig waarschijnlijk een veelvoud aan freestyles van Raekwon te vinden van de twaalf die nu op deze cd te vinden zijn. Gezien de overkill aan muziek die voor iedereen beschikbaar is, is er dan ook totaal geen reden om deze cd aan te schaffen. Tenzij je een echt heel grote fan van Raekwon bent en alles waar je je handen op kan leggen wilt hebben.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Raekwon Label:Suburban
Beastie Boys – Legendary

Beastie Boys - LegendaryAfgelopen week passeerde de recensie van de nieuwe plaat van Raekwon de...

Zebrahead – Get nice!

Zebrahead - Get Nice! De Californische band Zebrahead scoorde in 2000 haar grootste hit met het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT