RECENSIE: Down To Nothing - Splitting Headache

Down to Nothing - Splitting Headache
2005-12-08 De naam is Down To Nothing, de plaats van afkomst is Richmond (USA), en met hun meest recente cd Splitting Headache blazen ze jullie even omver. Deze band staat in contract bij Thorp Records, die grootheden als Madball, Blood For Blood, Knuckledust en Slapshot onderdak biedt. In principe zou de band dus een aardig potje muziek moeten kunnen maken, want op een label als Thorp Records zit geen rommel. Echter deze band is wel een nieuwkomer, dus we laten onszelf verrassen.

En die gedachten worden ook meer dan waar gemaakt als openingsnummer Go Ahead With Yo' Fake Ass, en Us vs Eachother worden ingezet. Old School hardcore die duidelijk in het straatje ligt van bands als Carry On, Outbreak en Righteous Jams. Van de elf nummers die deze cd telt, zijn de laatste vier al eerder verschenen op de split-cd met Kids Like Us. Wat overigens ook mee opvalt aan Splitting Headache is het artwork. Eens een keer heel wat anders dan wat we gewend zijn bij dit soort muzikaal geweld. Ook de nummers I Can't Believe My Eyes, Smash It en Home Sweet Home gaan er in als warme koek. Het elf seconde durende Skate Or Die kun je overigens meer zien als een geintje. Hetzelfde geldt ook voor het laatste nummer I'm So Lucky, want na ongeveer twee minuten valt er een korte stilte waarna we met zijn allen de pret mogen horen die de twee bands van de split-cd met elkaar hadden.

20 Minuten voor elf nummers is natuurlijk erg kort, en als de cd dan ook nog vier nummers bevat die eerder zijn uitgebracht is het helemaal zonde. Al met al is Splitting Headache, een erg lekker cd-tje dat makkelijk wegluistert en herkenbare nummers heeft. Volgende keer iets meer nummers, en dan hoor je mij niet klagen.Duncan@gsrmusic.com
Recensent:Maarten Ondersteijn Artiest:Down To Nothing Label:Thorp
nodesofranvier-theyearstocome

Nodes Of Ranvier - The Years To ComeNodes of Ranvier van het Thorp Records label is tot nu toe nog onbekend voor...

inkedinblood-laywastethepoe

Inked In Blood - Lay Waste The Poets Lay Waste The Poets is de opvolger van de eerder uitgebrachte EP Awakening...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT