RECENSIE: Lindi Ortega - Little Red Boots

Cover Lindi Ortega - Little Red Boots
2012-02-01 Last Gang Records is een label waarop albums verschenen van onder andere Metric, Death From Above 1979 en Crystal Castles. Het is daarom nogal verrassend dat ook Little Red Boots van Lindi Ortega op Last Gang Records uitkomt. Ortega is namelijk een onvervalste countryzangeres met een stem ergens tussen Dolly Parton en Emmylou Harris. Toch net even wat anders dan de hierboven genoemde bands.

Ortega maakt al vanaf 2001 platen, maar deze verschenen tot nu toe in eigen beheer. Little Red Boots, vernoemd naar de laarsjes die Ortega droeg tijdens een tournee met Kevin Costner, is haar eerste langspeler op een echt label. Het album verscheen overigens al in juni, maar Dying Giraffe Records heeft het nu ook officieel in de Benelux uitgebracht.

Op Little Red Boots mengt Ortega haar country met een klein beetje rock en folk. Het album is gecentreerd rond de mooie stem van Ortega, compleet met kenmerkende country-snik. De muzikale ondersteuning is uitstekend, maar staat duidelijk in dienst van Ortega’s zang. De liedjes op Little Red Boots hebben vrijwel allemaal een melancholische ondertoon. Dit geldt ook voor een wat stevigere, uptempo song als ‘I’m No Elvis Presley’.

Albumopener ‘Little Lie’ doet aanvankelijk nogal denken aan het vroege werk van Johnny Cash, al wordt het nummer verderop wel wat meer aangekleed. Ook sommige andere songs refereren soms aan de Sun-periode van Cash, waaronder het mooie, bitterzoete ‘All My friends’.

‘When All The Stars Align’ is een mooi melancholisch countryliedje. In ‘Angels’ komt wat meer een folkgeluid naar voren, zeker aan het begin van het nummer. Ook ‘Dying Of Another Broken Heart’ heeft duidelijke folkelementen. In ‘Black Fly’ horen we wat meer een rock-achtige sound.

Little Red Boots is een mooi album met een flink aantal erg goede liedjes. Het zal voor veel Nederlandse oren wellicht iets teveel country zijn, maar voor de liefhebbers is het genieten.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Lindi Ortega Label:Last Gang Records
Cover Sexual Reproductive Systems - Killer Sex Dub 'n' Roll

Sexual Reproductive Systems - Killer Sex Dub 'n' RollDe Vlaardingense band Sexual Reproductive Systems was naar eigen zeggen al...

Cover Dan San - Domino

Dan San - Domino Grizzly Bear, Bright Eyes, Fleet Foxes, het is zomaar een rijtje bands...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT