RECENSIE: Drowningman - Don’t Push Us When Were Hot

Drowningman
2006-02-22 Drowningman doet al vanaf 1996 mee in het genre dat ook wel mathcore wordt genoemd. Ondertussen heeft de band twee EP’s en twee cd’s op zijn naam staan.

Op Don't Push Us When Were Hot is de line-up compleet veranderd (frontman Simon Brody formeerde een compleet nieuwe band), dus voor de fans was het de vraag of Drowningman zijn trucje nog steeds beheerst.

Het antwoord daarop is deels ja en deels nee. De muziek is nog steeds een mix van hardrock, hardcore en metal. De productie is voor de muziek helaas veel te lief waardoor het geheel niet zo agressief naar voren komt zoals het zou moeten. Drowningman zou niet misstaan tussen namen als The Beecher, Dillinger Escape Plan, Thrice en meer van dit soort gefreakte collega’s.
Vooral op het begin van Don't Push Us When Were Hot wordt gebruik gemaakt van leuke outro’s. Na 10 nummers houdt Drowningman het voor gezien en laat de fans met een kleine teleurstelling achter.

Is het dan helemaal niks? Welnee, het is een best plaatje geworden, maar dit kwintet legt zijn lat te laag om echt uit de grijze massa te schieten. Wellicht is het met de volgende cd anders. De potentie is in ieder geval duidelijk aanwezig, want slaapverwekkend is dit zeker niet.
Recensent:Maarten Ondersteijn Artiest:Drowningman Label:Thorp
Face Down

Face Down - The Will To PowerAls een cd met de woorden ‘There Is No God!’ begint, weet ik al genoeg. Tijd...

DOA4

XBOX 360 - Dead Or Alive 4 Sinds de conversie van dé klassieke arcade-fighter Streetfighter II naar de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT