RECENSIE: Denvis & The Real Deal - Corazón

Cover Denvis & The Real Deal - Corazón
2012-05-04 ‘Corazón’ is nog maar net begonnen en je denkt: “Is dit Nederlands? Heb ik niet het verkeerde schijfje in de speler zitten?” De warme Latijnse trompetjes en de broeierige hete sfeer van Zuid-Amerika druipen van de eerste track van het nieuwe album van het Eindhovense Denvis & The Real Deal.

Dennis “Denvis” Grotenhuis is van vele markten thuis; presenteren, acteren en The Spades. Met zijn soloproject Denvis greep hij de kans om weer een andere muzikale kant van zich te laten zien. Ondersteund door The Real Deal, een formatie van Eindhovense muzikanten, waaronder op gitaar oud-voetballer Björn van der Doelen en de legendarische Bertus Borgers, is hij inmiddels alweer toe aan zijn derde langspeler: Corazón, een album dat rechtstreeks uit het hart komt.

De mariachiklanken van de heerlijke opener ‘Corazón’ blijken niet representatief voor het album. De Amerikaanse roots, waar Denvis duidelijk van gecharmeerd is, zijn dat wel. Denvis reisde van Australië tot Latijns-Amerika en van Ierland tot Azië en gebruikte dit als inspiratiebron. Het maakt van Corazón een warmbloedige plaat die weliswaar niet zozeer rockt, maar zeker bij de liefhebbers van roots enorm gewaardeerd zal worden.

Dat het op Corazón niet alleen muzikaal uit het hart komt, blijkt wel uit het persoonlijke karakter van de songs. De countryballad ‘A Boy Named Lou’ gaat naast de knipoog naar Johnny Cash over Denvis’ eigen zoon. ‘Flush’ gaat over het afzweren van zijn drugsgebruik. De song wordt opgesierd door een heerlijk jankende gitaarsolo, subtiele blazers en prima backing vocals. Ook het hoorbaar beladen ‘Hopeless’ is voorzien van die jankende gitaren, maar ook de piano eist, net als op de meeste songs, op subtiele wijze een belangrijke rol op.

Met de Ierse roots van ‘Celtic Frost’ wordt het wat dichter bij huis gezocht. Toch hangt ook hier een warm dekentje over het geheel. Het is een flink contrast met het frisse soulvolle ‘Nobody But Baby’. Een swingende meezinger, waar alles op en aan zit. Een saxsolo, geweldige vocalen, dominante trompetten en een heus gospeleinde. Het slotstuk met de aparte titel: ‘Pura Vida Loca En La Playa De Los Vivos Con Mi Amigos Honey & Heart’. De subtiele canon die wordt ingezet, klinkt bijna als een heuse soundscape waar langgerekte gitaarklanken en het geluid van klankschalen de sfeer bepalen.

De conclusie is kort maar krachtig: Corazón is een rijk, heel rijk album. Het zal een breder publiek aan spreken dan Denvis & The Real Deal eerder al deden. En dat allemaal dankzij de passie, de hartstocht en de liefde die deze plaat over de gehele breedte ademt.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Denvis & The Real Deal Label:Suburban
Cover Tape The Radio - Heartache and Fear

Tape The Radio - Heartache and Fear Heartache And Fear is het debuutalbum van de driekoppige band Tape The...

Cover Jonas & The Massive Attraction - Big Slice

Jonas & The Massive Attraction - Big Slice De formatie Jonas & The Massive Attraction heeft al het nodige succes...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT