RECENSIE: Green Lizard - Las Armas del Silencio

Green Lizard
2006-03-09 Het jaar 2002 had hét jaar van Green Lizard moeten worden. De jongens releasden dat jaar hun album New Born via het mega label Sony Music. De band verwachte releases over heel Europa en tours lang grote zalen en steden. De platenmaatschappij bleek zich echter meer te concentreren op haar grote namen en hield deze jongens helaas op een laag pitje.

Sindsdien is het erg stil geweest rond de band. Zanger Remi Tjon Ajong begon met het recorden en mixen van beginnende bandjes. Gitarist Brian Tjon Ajong en bassist Jan-Jaap Onverwagt stapten over naar de reggae/punk-band Jaya The Cat en gitarist Willy Tjon Ajong besloot de band te verlaten.

Ik verwachtte elk moment een persbericht dat de jongens de handdoek in de ring hadden gegooid. Gelukkig blijkt niets minder waar en slaan ze terug met hun derde album Las Armas Del Silencio. Green Lizard staat er bij mij om bekend op elk album compleet verschillend te klinken. De Tilburgse jongens hebben dit wederom bevestigd met deze cd. Ze blijven zich evalueren en Las Armas Del Silencio wordt door hun dan ook beschreven als de beste plaat die ze ooit hebben gemaakt.

Het mooi vormgegeven album bevat 12 tracks die langskomen in een lang halfuur. Onder deze 12 natuurlijk de singles One Minute en All You Have. Wie deze twee nummers al voorbij heeft horen komen op de radio heeft een goede indruk van de nieuwe cd gekregen. De ruige rock/metal band heeft (letterlijk) zijn lange haren verloren en vult dit album met lekker in het gehoor liggende pop/rock nummers. Deze sound doet me trouwens erg denken aan de nieuwe weg die Korn onlangs insloeg met hun album See You on the Other Side.

Green Lizard heeft nooit mogen genieten van het grote succes en met de deze plaat zou daar wel is verandering in kunnen komen. Dit waarschijnlijk bij een heel nieuw publiek. Tussen dit en het vorige album zat een tijd van 4 jaar! Laten we hopen dat de jongens zich weer meer concentreren op deze band en dat we over een niet al te lange tijd een geniaal vervolg krijgen!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Green Lizard Label:I Scream Records
Alan Lauris

Alan Lauris - Connect MeAls een cd afrekent met de stelling dat home studio’s geen ‘echte muziek’...

Portall

Portall - In the absence of light Deze Nederlandse band brengt met In The Absence Of Light hun 1e echte cd...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT