RECENSIE: Kill Devil Hill - Kill Devil Hill

Cover Kill Devil Hill - Kill Devil Hill
2012-07-20 Bassist Rex Brown (ex-Pantera en Down) heeft met Kill Devil Hill weer een nieuw project uit de grond gestampt. De medestanders zijn met Vinnie Appice (Black Sabbath en Dio) op drums, gitarist Mark Zavon van Ratt en de onbekende zanger Dewey Bragg niet mis. Klinkt het gelijknamige debuutalbum ook als de som der delen?

Niet helemaal, laten we zeggen dat de band qua stijl ergens tussen Alice In Chains en Black Sabbath laveert. Log groovende metal dus. Opener 'War Machine' doet nog vermoeden dat de gemiddelde snelheid vrij hoog ligt, maar blijkt niet exemplarisch. Bragg is een aardige ontdekking, want de nieuweling houdt zich prima staande, met een stem die doet denken aan Layne Staley (Alice In Chains). Dit wordt duidelijk op 'Hangman', een nummer dat zo op Dirt had kunnen staan.

Helaas houdt Kill Devil Hill hierna bijna continue vast aan hetzelfde tempo en dat komt de afwisseling niet ten goede. 'Gates Of Hell' is traag en log en had zo op een album van Black Sabbath kunnen staan en 'Rise From The Shadows' klinkt weer aardig grungy. 'We're All Gonna Die' is zelfs een regelrechte kopie van Alice In Chains. Enige afwisseling is er wel in de vorm van 'Old Man' dat net een versnelling hoger ligt en de akoestische ballad 'Mysterious Ways'. De plaat wordt met 'Revenge' nog lekker knallend afgesloten.

Kill Devil Hill is een aardige rockplaat, maar ontbeert iedere vorm van eigen identiteit. Dit hoeft op zich niet problematisch te zijn, zeker niet in de rockwereld, maar de band heeft het zich op dit vlak wel erg makkelijk gemaakt door wel heel opzichtig te citeren. Liefhebbers van bovengenoemde bands zullen er zich echter geen buil aan vallen.
Recensent:Mark Michels Artiest:Kill Devil Hill Label:SPV
Cover Malice - New Breed of Godz

Malice - New Breed of GodzBands die oude nummers opnieuw opnemen, het lijkt een brevet van onvermogen...

Cover The Veldman Brothers - Bringin' it To You Live

The Veldman Brothers - Bringin' it To You Live The Veldman Brothers gelden al enkele jaren als de meest consistente en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT