RECENSIE: Drive Like Maria - Drive Like Maria

Cover Drive Like Maria - Drive Like Maria
2012-06-19 De Nederlands-Belgische band Drive Like Maria is anno 2012 uitgegroeid tot een kwartet: drummer Bram van den Berg (ex-Krezip) is de band komen versterken. De band probeert met dit tweede album ook duidelijk een groter publiek te bereiken en, toegegeven, dat verdient de band ook. Aan goede liedjes ontbreekt het in ieder geval niet.

De schijf opent zeer sterk met het stevig rockende en tevens pakkende ‘The Dog Died Rough’; een song die uiterst geschikt lijkt voor de grotere festivalweides. Maar de band heeft meerdere gezichten. Zo klinken ze intiem en gevoelig op het door strijkers ondersteunde ‘On The Road’ en op afsluiter ‘Bury My Heart In The Desert’, wat tevens één van de hoogtepunten van het album is. Ook neigen ze hier en daar naar mainstream rock, zoals op eerste single ‘Boomerang’. Dit betekent echter niet dat ze de stevige gitaarrock van hun debuut achter zich hebben gelaten; luister bijvoorbeeld maar eens naar een knaller als ‘Ghost Rider’.

Drive Like Maria bouwde hun eigen studio in Italië om daar vervolgens deze plaat op te nemen.
Het gaf ze een vrijheid die niet veel relatief nieuwe bands is gegeven. Dit hoor je ook terug in de muziek; de plaat wisselt gemakkelijk van stijl naar stijl, zonder echter het geheel uit het oog te verliezen. Het maakt het ook niet eenvoudig om ze in een hokje te plaatsen, daar is de muziek immers te divers voor. De band verwerkt uiteenlopende thematiek in hun nummers; van hartenleed naar het leven als muzikant op tournee, van verlaten woestijnen naar paarden. Maar vooral seks.

Eindconclusie is dat Drive Like Maria is uitgegroeid tot een band van formaat die zich makkelijk kan meten met de top van de Nederlandse rockscene. Het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens de band hun definitieve doorbraak bij het grote publiek zal hebben.
Recensent:Etan Huijs Artiest:Drive Like Maria Label:Pias
Cover Ignite - Our Darkest Days Live

Ignite - Our Darkest Days LiveDe recensie op deze website van het album Our Darkest Days (2006), heeft...

Cover Ganashake - Flirty Fishing

Ganashake - Flirty Fishing Het Belgische (blues)rock trio Ganashake werd in mei 2009 opgericht voor de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT