RECENSIE: Fluff - Cut Throat Competition

Fluff - Cut Throat Competition
2006-04-05 Hoewel het Nederlandse Fluff nog geen volledig album uitgebracht heeft hebben ze wel al twee promo’s op hun naam staan. De eerste zag het licht nadat de band slechts één jaar samen waren - 2003. Drie jaar later is het tijd voor “Cut Throat Competition”, deze gaat verder waar de voorganger gestopt was. Harde metalcore, of eigenlijk ‘neurocore’ zoals de jongens het zelf noemen.

Het promo schijfje (drie tracks) is uitgebracht door het Amerikaanse Piranha Recordz (o.a. Suicidal Tendencies). Wanneer een Amerikaanse label interesse toont in een Breda's bandje zegt dit natuurlijk wel genoeg en gaat het schijfje dan ook snel de cd speler in.

No Sense, No Sound is de eerste track van de promo en bevalt me meteen al erg goed. De stem van zanger Sebastiaan Lefèvre heeft veel raakvlakken met die Dez Fafara (Coal Chamber en Devil Driver), schor geschreeuw en gefluister. Meestal willen Nederlandse zangers nogal met een accent ‘zingen’ (grunten!), maar dat is hier gelukkig niet het geval.

Titeltrack Cut Throat Competition komt als laatste aanbod en is het rustigste nummer van de promo. Hoewel het rustig lijkt komt de band vaak met onverwachte uithalen. Komen met het onverwachte is een truc die Fluff erg goed onder de knie heeft.

Dit schijfje is slechts een voorproefje, eind 2006 zal Fluff namelijk via hun nieuwe label tevens hun debuutalbum gaan uitbrengen! Ik kan niet wachten totdat dit gebeurt, want deze drie nummers smaken naar meer. Veel meer.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Fluff Label:Piranha Recordz
Reel - Modus Operandi

Reel - Modus OperandiHet is alweer een tijdje geleden dat ik de review over het album Resurrect...

Anti Flag - For Blood and Empire

Anti-Flag - For Blood and Empire Al jaren lang is Anti-Flag een van de toonaangevende bands in de punk-scene....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT