RECENSIE: Bronstibock - Saddersap Remix EP

Cover Various - Saddersap Remix EP
2012-09-25 Wij bij Festivalinfo zijn van die types die wel houden van een puzzeltje. Cryptogrammen in de weekendkranten, Wordfeud op de telefoon en een Rubiks Cube op het bureau. Dat soort dingen. Maar de speurtocht die een mailtje van het label Basserk ons opleverde, laat ons toch met een wat onbevredigd gevoel achter. Want de EP die wij wonderwel hebben weten te downloaden, genaamd Saddersap Remix EP van het Nederlandse electro-collectief Bronstibock kunnen wij nauwelijks meer traceren.

Sterker nog: hetgeen wat wij via een linkje hebben gedownload, is iets heel anders dan dat er op de website van Bronstibock staat. Op onze harde schijf is ruimte gemaakt voor een viertal remixes van het nummer ‘Kiss Off’. Op de site van Bronstibock staan vijf remixes van drie verschillende nummers.

Enfin, laten we ons maar netjes houden aan de website van de heren. Dat klopt namelijk weer wat meer met het begeleidende persverhaal over een remix contest, waarbij Spag Heddy, Blaxton, Shock and Awe, Doctr en Ace Fazer als winnaars uit de bus kwamen.

Het blijkt dat het nummer ‘The Edge’ het populairste was onder de uitverkoren remixers. Spag Heddy, Shock and Awe en Ace Fazer maakten hun versie van dit nummer. En kwamen alle drie met een dubstep-versie op de proppen. De drie versies mogen er echter wel allemaal meer dan wezen. Stuk voor stuk hebben de remixes een eigen geluid, zonder het origineel uit het oog te verliezen. De variant van Spag Heddy is een prima opener met flink tempo. Waar het begin van deze versie schuurt langs het origineel, weet Spag het nummer keihard om te buigen. De tweede mix van ‘The Edge’ van Shock and Awe is er een die heel erg aan Nero doet denken. Een typisch stukje stadion-dubstep, waar helemaal niets mis mee is. Als derde koos Ace Fazer voor een prima geslaagde remix vanuit een eclectische invalshoek met ultiem harde breaks.

Dan blijven er twee tracks over. Blaxton koos voor een remix van de track ‘Numbers Game’. Deze versie biedt een vrij diepe mix van deze track. Zonder dat de bpm enorm hoog ligt, zit er een fors tempo in het nummer. Toch is er ook ruimte voor bijna stemmige lounge-breaks. Het maakt ‘Numbers Game’ een welkome afwisseling tussen al het dubstep geweld.

Als laatste is er dan nog de vreemde-eend-in-bijt-remix van Doctr. Die bleef dicht bij zijn eigen sound en kwam dus met een pompende versie van ‘Grinder’, met schelle synths om het geheel af te toppen. Enig minpuntje is dat afwisseling in deze remix wat ontbreekt.

Al met al kunnen we gerust stellen dat onze speurtocht het toch meer dan waard was. Vijf vette remixes als de schat na de zoektocht, dat is een beloning. Dus download die Saddersap Remix EP. Zoekt en gij zult vinden.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Bronstibock Label:Basserk
Cover Nobody Beats The Drum - Natural Thing EP

Nobody Beats The Drum - Natural Thing EPHet Utrechtse trio Nobody Beats The Drum timmert al sinds 2003 aan de weg....

Cover Diplo - Express Yourself EP

Diplo - Express Yourself EP Diplo . De naam mag inmiddels wel gevestigd zijn. Ook bij de mensen die niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT