RECENSIE: Screamin' Eric - Shake it!

Screamin Eric - Shake it!
2006-04-13 Shake It is het derde Screamin’ Eric-album vol smerige punkrock rechtstreeks uit de tochtige kelders van Kopenhagen. Het artwork met schreeuwende letters in het gezelschap van een hoogblonde killer babe zegt meer dan genoeg. Dit duistere Deens trio belooft je in ieder geval puur luistergenot met een onvervalste punksound uit de jaren tachtig. De teksten zijn uiteraard niet hoogdravend. De punkveteranen luchten hun hart over wijven, seks, drugs en….nog eens wijven. Het eerste nummer van de nieuwe plaat geeft hier het weerwoord al op, I Couldn’t Care Less.

De muziek van Screamin’ Eric is vooral een eerbetoon aan vroegere helden. Waarom het wiel opnieuw uitvinden, als de kar al getrokken wordt. Punkgoden uit de jaren zeventig worden echter niet gekopieerd. De oude rockers geven liever de eer weg aan de garagepunkrock van de jaren tachtig. De sound van The Stooges klinkt behoorlijk door in de ragnummers van de Denen. Op het vorige album, Freak Show uit 2003, staat nog een cover van Cock In My Pocket op de tracklist. Op het huidige album hoor je de vrienden van Iggy Pop terug in de song Little Girl. Leuk detail is dat er na dit nummer nog een soort van ‘hidden track’ staat. Dit vervolg op Little Girl is ook meteen de lekkerste song van Shake It.

Met Dr. Feelgood en The New York Dolls is het feestpakket helemaal compleet. Ondanks de samenwerking met Lorenzo Woodrose en The Defectors, is er niet veel veranderd. De sound van de opvolger van Freak Show klinkt precies hetzelfde. Gelukkig gooien de Denen nog wat blues-invloeden door hun stijl. Bad Boogeyman is hier het bewijs van. Helaas is dit geen nummer om geschiedenis mee te schrijven. Frontman Peter Punk deert het allemaal niet. Op alle twaalf tracks schreeuwt de veteraan de longen uit zijn lijf. Of Screamin’ Eric de Deense garagepunkrockscène gevestigd krijgt, is de vraag. Een leuke plaat met retropunkrock is het in ieder geval wel. Niets meer, niets minder.
Recensent:Roxana König Artiest:Screamin' Eric Label:Heptown Records
Make Believe - Nothing Left

MakeBelieve - Nothing LeftDe vier leden van MakeBelieve kwamen elkaar tegen op de opleiding Pop &...

KouweMakkers - Vals Licht

Kouwe Makkers - Valse Lucht Valse Lucht is de derde CD van Kouwe Makkers uit Overijssel. Zelf omschrijven...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT