RECENSIE: Nightstalker - Dead Rock Commandos

Cover Nightstalker - Dead Rock Commandos
2012-10-19 Griekenland zit zwaar in de shit, dat mag duidelijk zijn. Maar ondanks of misschien wel dankzij dat gegeven wordt er ook muziek gemaakt. Nee, dan bedoel ik niet Nana Mouskouri of Vangelis. Er zijn ook nog de mannen van stonerrockband Nightstalker. Deze oude Grieken rocken al ongeveer sinds de tijd van Plato maar blijven daar onverstoord mee doorgaan. Hun nieuwe album heet Dead Rock Commandos.

Het album begint met 'Go Get Some', waarop meteen opvalt dat de zangstijl van Argy bijzonder veel lijkt op Ozzy Osbourne in the good old days met Black Sabbath. Muzikaal hoor je logge stonerrock, die aan Monster Magnet doet denken, maar wel minder psychedelisch. Een begin dat naar meer smaakt. Ook het pittigere 'Soma' kan er prima mee door, het heeft veel power en lekkere gitaarsolo's. De songs op dit album zijn vrij eenvoudig van opbouw, het draait vooral om een lompe maar lekkere riff. De tracks hebben vaak tragere en snellere stukken, maar ze vliegen nooit uit de bocht. De zaak wordt nu en dan wat opgeleukt door een gitaarsolo. Kortom, degelijke rock maar niets nieuws onder de zon. Van echte uitschieters in negatieve of positieve zin is geen sprake, of het zou het wat saaie 'Children of the Sun' moeten zijn. Maar gaandeweg lijkt de sjeu er wel een beetje uit te gaan. In ieder geval merk ik dat een aantal songs voor mijn gevoel ongeveer een minuut te lang duren. De variatie is te beperkt om mijn aandacht vast te houden. Het a-typische orgeltje op 'Keystone' maakt iets goed, maar niet alles. Het gaat allemaal iets teveel op elkaar lijken, al is 'Rockaine' nog een lekkere rocktrack.

Dead Rock Commandos is een ongecompliceerd stonerrockalbum. Het hangt aan de zware riffs en aan de stem van Argy. Dit zijn de pluspunten, maar minpunten zijn er ook. Er had wat mij betreft net wat meer variatie in mogen zitten. Bij songs van meer dan vier minuten moet er wel iets gebeuren in die tijd. Desondanks heeft Nightstalker best een solide album afgeleverd waarop lekkere stampers te horen zijn. In ieder geval het beste nieuws uit Griekenland sinds tijden!
Recensent:Dave van der Sterren Artiest:Nightstalker Label:Bertus
Cover Pole Shift Survival Group - About The Sun & How The Seasons Change

Pole Shift Survival Group - About The Sun & How The Seasons Change Pole Shift Survival Group noemt zichzelf een “open source music group” waar...

Cover Hopewell - Another Music

Hopewell - Another Music Toen de New Yorkers van Hopewell de kans kregen om een plaat met de enige...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT