RECENSIE: Grand Wazoo - Room 19

Grand Wazoo - Room 19
2006-04-27 Grand Wazoo werd in 2003 opgericht in Amsterdam. Aanvankelijk speelt de band voornamelijk analoge jazzfunk. Na het uitbrengen van een titelloze CD in 2004 gaat de band zich toeleggen op het integreren van live-electronica in hun muziek. Het resultaat hiervan is te horen op de onlangs verschenen EP Room 19.

De EP opent met de track This is Abuse en op het eerste gehoor lijkt het een normale jazzplaat, maar na kort tijd komt de electronica erin en dan hoor je dat dit toch wel echt iets bijzonders is. De electonica gaat overigens niet richting dance of drum ’n bass maar eerder richting het geluid van een band als Tortoise.

De tweede track genaamd Orange begint rustig en werkt op haast Mogwai achtige wijze naar een hoogtepunt toe dat er toch uiteindelijk niet helemaal komt. Maar dat maakt de aanloop er naartoe niet minder interessant.

In Facial Body Remover is het weer wat meer de electronica die de boventoon voert, naast de blazers natuurlijk en Aureola is een vrij rustig nummer met een funky ondergrond. Afsluiter Phonetic C is erg rustig en is eigenlijk de minste track van de EP.

Room 19 is een zeer interessante EP die zeker niet alleen geschikt is voor liefhebbers van jazz.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Grand Wazoo Label:Eigen Beheer
Raise Hell-City of the Damned

Raise Hell - City of the DamnedRaise Hell (Stockholm, Zweden) werd gevormd in 1995 door Jonas Nilsson...

Xilke - Await

Xilke - Await Xilke is een project van Silke Kammer (tekst en vocalen) en Budy Mokoginta...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT