RECENSIE: Blizzard - Thinking Twice

Blizzard - Thinking Twice
2006-05-08 In de Achterhoek valt geen hol te beleven. Dus wat doe je dan? Juist, je begint een bandje. Oke, nou weet ik niet precies of dit de reden is geweest dat deze band tot stand is gekomen, maar wel weet ik dat de CD van het Achterhoekse trio ‘Blizzard’ mij heeft bereikt via onze redactie en dat ik daar de achterhoekse saaiheid dankbaar voor mag zijn. Blizzard kan er namelijk best wat van.

Zelf noemen ze zich een groove rock band. Zelf zou ik ze een poprock band willen noemen die waarschijnlijk wel veel grooverock bands in hun invloeden-lijstje hebben staan. En om dan ook maar meteen met het welbekende ‘klinkt-als’ rijtje te komen; Blizzard zou goed een podium kunnen delen met bands als Alter Bridge, Three Doors Down en eventueel zelfs Pearl Jam.

Op ‘Thinking Twice’ worden groovy rocksongs als The Future en de titeltrack Thinking Twice (Dat bridge gedeelte!!!) afgewisseld met rustigere nummers als More Than A Wish en In Memories.

Opvallend is ook hoe ‘On-Nederlands’ goed Blizzard klinkt. Zeker voor een band uit het oosten des lands. (En om er dan maar weer meteen een vooroordeel tegen aan te smijten) het is algemeen bekend dat onze landgenoten in het oosten gezegend zijn met een sterk accent. Hierbij is bij Blizzard absoluut niets van te horen (in de stem dan).

Waarschijnlijk heb ik hier en daar grote vooroordelen over de Achterhoek (misschien ook wel niet hoor. Ik woon er immers niet) erg aangedikt. Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat Blizzard met hun eerste volledige album ‘Thinking Twice’ hun mannetje staat. Al kan het hier en daar best nog wat pakkender.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Blizzard Label:Eigen Beheer
The Palookas - The Right Choice

The Palookas - The Right ChoiceThe Right Choice is de tweede cd van The Palookas. Deze nieuwe plaat is net...

Pleur op Plaat 3, Upmagazine

Various - Pleur Op Plaat 3 Wat is het leven toch mooi mensen! We gaan gelukkig weer richting de zomer in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT