RECENSIE: LICK - Mount Rock

Cover LICK - Mount Rock
2012-12-23 Wat doe je als je jaren lang op een dak naar platen van AC/DC, Guns ’n Roses en Aerosmith hebt zitten luisteren? Dan laat je de haren groeien, pak je een gitaar en ga je zelf ook rock in die stijl maken. Dat is precies wat LICK heeft gedaan. De Deventer band neemt de luisteraar op het album Mount Rock mee terug naar de tachtiger jaren.

Voor wie LICK langer kent en ook de debuut-EP uit 2010 heeft gehoord, moet het even wennen zijn. Zanger Nolle Groen zingt tegenwoordig namelijk een paar toontjes hoger. Op de EP zat er nog een rauw, donker randje aan zijn stem, tegenwoordig klinkt hij als een mix van Axl Rose en Steven Tyler. Daarmee voldoet Lick nog meer aan het classic rockcliché.

Want cliché is het. Van de titels van de nummers (‘Mount Rock’, ‘Rock The City’, ‘Rock Dog’), tot de AC/DC-outro bij het titelnummer. Van de weinig diepgaande teksten (zoals “I got to make it to the top, I got to make it to Mount Rock” in opener ‘Mount Rock’), tot de solo’s. Dit hadden zo nummers van Axl Rose van een kilootje of dertig geleden kunnen zijn. Of van Aerosmith in de vroege jaren. Of van een andere willekeurige 80’s rockband.

Maar het klinkt wel strak en goed uitgewerkt. Het jarenlang luisteren naar de helden van weleer heeft zijn vruchten afgeworpen. De nummers zitten goed in elkaar, de solo’s klinken nooit geforceerd, de productie is dik in orde. De vijf mannen uit Deventer weten precies wat ze doen. En hoe cliché het dan ook mag zijn, het klinkt dan stiekem toch wel lekker.

De laatste twee nummers op de plaat, ‘Bad As Luck’ (eerder verschenen op de EP) en ‘Turn Off The Light’, zijn live opgenomen in de studio. Wie dat niet weet zal het misschien niet eens opmerken. Het is een bewijs dat de band ook nog eens goed op elkaar is ingespeeld.

Het is een frisse nostalgie-trip met de jonge honden uit Deventer. Het is alleen lastig voortborduren op enkel nostalgie. LICK had zo meegekund in de jaren tachtig, maar die zijn helaas voor hun toch echt voorbij.
Recensent:Jelger Woudstra Artiest:LICK Label:Eigen Beheer
Cover Alicia Keys - Girl On Fire

Alicia Keys - Girl On Fire “It’s Been A While, I’m Not Who I Was before” . Het zijn de eerste regels...

Cover Various - Bijna Kerst

Various - Bijna Kerst Elk jaar worden eind november, begin december een berg kerstreleases...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT