RECENSIE: Wulf Of Collision - Wulf Of Collision

Cover Wulf Of Collision - Wulf Of Collision
2013-01-25 Wulf Of Collision is afkomstig uit Hoogstraten, België en speelt vuige rock (’n roll). Het vijftal is in februari 2012 de Foel Studios in Wales ingedoken, om daar onder begeleiding van Chris Fielding hun debuutdemo op te nemen. Deze drie nummers tellende demo is inmiddels al even uit en voordat in 2013 een full length album van de band verschijnt, besteden wij er nog aandacht aan.

Het eerste nummer van de demo heet ‘When Wulves Collide’. Een nummer dat volgens het rockboekje in elkaar is gestoken. Uptempo delen worden afgewisseld met breaks, het ene moment neemt zanger Woestenborghs het voortouw en het andere moment is er ruimte voor een gitaarsolo van gitarist Ashcroft. Het zit allemaal prima in elkaar, maar verrassend is het geen moment. Er is daarnaast nog een aantal zwakke plekken te ontdekken. De eerste is de productie. Het zware basgeluid dendert en kraakt het hele nummer door, zonder enige nuance. Ook moet geconcludeerd worden dat zanger Woestenborghs een wat beperkt bereik en erg specifiek stemgeluid heeft. Het komt aan op smaak of dit je wel of niet een demo – of zelfs een album – lang aanstaat.

De twee andere nummers op de demo heten ‘Fall Of A Titan’ en ‘ Monster Inside Me’. De band borduurt in deze nummers verder op de openingstrack, met als pluspunt dat het basgeluid met meer finesse is opgenomen. Dat komt de luisterbaarheid ten goede. Wat overall nog opvalt is dat de Wulf Of Collision zo nu en dan teveel piekmomenten tegelijk in een nummer heeft gestopt. Dit over the top werk heeft de band eigenlijk niet nodig. De band heeft genoeg kwaliteit en zou de verschillende krachten wat meer gedoseerd tot uitspatting kunnen laten komen. Mogelijk valt hier ook met de productie nog winst te behalen.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Wulf Of Collision Label:Eigen Beheer
Cover Harsh Realms - Sink In Time/Chemistry EP

Harsh Realms - Sink In Time/Chemistry EPHoe wil je als band nou dat een recensent kijkt naar een EP met slechts twee...

Cover Alicia Keys - Girl On Fire

Alicia Keys - Girl On Fire “It’s Been A While, I’m Not Who I Was before” . Het zijn de eerste regels...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT